Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws – week 49

Overzicht literair nieuws – week 49Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Shakespeare is verboden in Texaanse gevangenissen

Boeken worden in gevangenissen vaak verboden door de erotische illustraties die erin staan. Nu zijn ze zelfs zo ver gegaan om de sonnetten van Shakespeare in de editie van O.B. Duane te verbieden. Waarom? Er staan namelijk afbeeldingen in van schilderijen met naakte kinderen. Ondertussen is Mein Kampf wel gewoon uitleenbaar in diezelfde gevangenissen.
Bron: Tzum

Maud Vanhauwaert is nieuwe Antwerpse stadsdichter

Op Gedichtendag, dat zal plaatsvinden op 25 januari 2018, wordt Maud Vanhauwaert de nieuwe stadsdichter van Antwerpen. Zij mag het stokje overnemen van Maarten Inghels. Vanhauwaert wordt de negende stadsdichter van Antwerpen en na Joke Van Leeuwen de tweede vrouw die de rol mag vervullen.
Bron: Knack

Jaap Harten is overleden

Jaap Harten is op 2 december jl. in Den Haag overleden. De schrijver en dichter is 87 jaar geworden. Al eerder dit jaar overleed zijn partner, de kunstenaar Oskar Lens. Harten schreef in de jaren zestig en zeventig onder andere de romans Operatie Montycoat, De getatoeëerde Lorelei en Madame Tussaud in Berchtesgaden. Daarnaast werkte hij lange tijd voor het Letterkundig Museum.
Bron: Tzum

Een opmerkelijke campagne van Atlas Contact

De campagne is geïnspireerd op het buurtproject Het gezicht van 1018 met artistieke foto’s van inwoners uit het Amsterdamse postcodegebied 1018, en is vertaald naar boeken en boekverkopers. Vanaf 4 december staan een tiental boekhandelaren centraal als local heroes die hun enthousiasme voor lezen uitdragen. De campagne bestaat uit posters, online filmpjes en leesfragmenten.
Bron: Atlas Contact

Uitgeven