Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws - week 40

Overzicht literair nieuws - week 40Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Biblebelt heeft eigen kinderboekenweek

Scholen in de Biblebelt boycotten dit jaar de officiële Kinderboekenweek, omdat ze vinden dat het thema 'Gruwelijk eng' niet bij het geloof past. In plaats daarvan vieren ze hun eigen Christelijke Kinderboekenmaand met als thema 'Bibbers in je buik. Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je.' Ook het Kinderboekenweekgeschenk, Kattensoep van Janneke Schotveld, krijg je bij veel Christelijke boekhandels niet cadeau; als alternatief zijn er meerdere actieboeken in de aanbieding.
Bron:
Tzum

Documentaire Jan Wolkers op komst

Tien jaar na het overlijden van Jan Wolkers zendt de NTR een documentaire uit over het leven van de schrijver. De film gaat voornamelijk over Wolkers' veelbewogen periode in Amsterdam (1963-1977) en bevat naast archiefbeelden ook nooit eerder vertoonde opnames die Jan Wolkers zelf maakte van mensen uit zijn leven en werk. De documentaire wordt op 23 oktober op NPO 2 uitgezonden om 21:00.
Bron: Tzum

Kinderboekenschrijfster Geertje Gort overleden

Een ruime week geleden is de kinderboekenschrijfster Geertje Gort op 76-jarige leeftijd overleden. De schrijfster was bekend van een groot aantal kinderboeken voor zowel jongere als oudere kinderen. Voor haar boek Filiz, over een meisje dat tussen de Turkse en de Nederlandse cultuur opgroeit, ontving ze in 1983 de Jenny Smelik-Kiggenprijs. De crematie heeft vorige week woensdag plaatsgevonden.
Bron: Tzum

Nieuw boek Dan Brown in de winkels

Dinsdag verscheen het nieuwste boek van Dan Brown in veertien landen, waaronder Nederland. De titel van het boek is Origin, in de vertaling Oorsprong, en het gaat net als De Da Vinci Code over de belevenissen van professor Robert Langdon. Het verhaal speelt zich af in Spanje, waar naast onderwerpen als wetenschap, religie en geschiedenis ook moderne kunst en innovatieve technologie aan bod komen.
Bron: Het Parool

Uitgeven