Afbeelding

Beeld Pexels

‘Gruwelijk enge’ schrijfuitdaging voor kinderen

‘Gruwelijk enge’ schrijfuitdaging voor kinderenBij de start van de Kinderboekenweek plaatst Schrijven Online voor alle schrijvende kinderen een spannende schrijfuitdaging op haar website. Iedere inzending krijgt gratis feedback van een schrijfcoach.

De Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) heeft als thema Gruwelijk Eng. Daarom is de opdracht zelf ook lekker griezelig. De kinderen mogen namelijk zelf hun eigen monster bedenken! En daarbij mogen ze natuurlijk gruwelijk creatief zijn.

Schrijven Online & Schrijfbende

Het platform schrijvenonline.nl richt zich op iedereen vanaf 15 jaar die graag schrijft. In verband met de Kinderboekenweek zet Schrijven Online eenmalig een schrijfuitdaging voor kinderen op haar site. Want ongeveer een vijfde van de 1 miljoen amateurschrijvers in Nederland zijn kinderen en jongeren. De schrijfuitdaging voor kinderen op de website van Schrijven Online is bedacht door Schrijfbende, een broed- en inspiratieplek op het gebied van creatief schrijven voor kinderen en jongeren van 4-16 jaar.

Gratis feedback

Op Schrijven Online is wekelijks een schrijfopdracht te vinden. Deelname daaraan is gratis, en iedere inzending krijgt (gratis) feedback van een professionele schrijfcoach. Voor de speciale kinderboekenweekopdracht is dat Anita Drost van Schrijfbende. Een week lang geeft zij feedback op elke inzending, om de jonge deelnemers te inspireren en te motiveren.

De schrijfuitdaging voor kinderen staat vanaf 4 oktober online. Durf jij het aan om een paspoort van een monster te maken? Of ken je iemand die de schrijfuitdaging leuk zal vinden? Neem dan vanaf 4 oktober een kijkje op Schrijven Online.

Wil je meer informatie ontvangen? Dan kun je mailen naar hoofdredacteur Frank Noë.

Techniek