Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws - week 38

Overzicht literair nieuws - week 38Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Renate Dorrestein heeft nog een jaar te leven

Renate Dorrestein is ernstig ziek; ze heeft slokdarmkanker. De schrijfster is in behandeling, maar zonder kans op genezing. Als we de statistieken mogen geloven heeft ze nog een jaar. Dorrestein voelt geen behoefte om hierover te gaan schrijven.
Bron: Tzum 

Pseudoniem Elena Ferrante ontmaskerd

Al langere tijd waren er aanwijzingen dat Elena Ferrante een pseudoniem is. Na uitgebreid onderzoek zijn taalwetenschappers en tekstanalisten tot de conclusie gekomen dat Elena Ferrante hoogstwaarschijnlijk Domenico Starnone heet. Hij is in zijn eigen land onder zijn eigen naam ook een redelijk succesvolle schrijver. Ondanks de gelijkenissen blijft de schrijver zelf ontkennen.
Bron: Boekennieuws 

Beste jongerenboek van het jaar

Jowi Schmitz heeft voor haar roman Weg de Dioraphte Literatour Prijs in de wacht gesleept. Weg is bekroond tot beste jongerenboek van het jaar. Het boek vertelt het verhaal van de 14-jarige Anna die wegloopt uit een opvanghuis.
Bron: Knack

Shortlist Bronzen Uil bekend

De shortlist voor de Bronzen Uil is bekendgemaakt. Er zijn nog zeven debuten in de strijd voor de titel van ‘beste debuut van 2017’. De uitreiking vindt plaats op 14 oktober aan het einde van het literair festival Het Betere Boek. Hier worden de genomineerden ook geïnterviewd.
Bron: Tzum