Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws - week 34

Overzicht literair nieuws - week 34Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Abdelkader Benali maakt theatervoorstelling

Vanaf september toert Abdelkader Benali door Nederland met de voorstelling Brief aan mijn dochter, gebaseerd op zijn gelijknamige autobiografische roman. In het boek probeert hij de wereld waarin zijn dochter geboren wordt voor haar te duiden. Benali maakt de voorstelling samen met harpiste Lavinia Meijer, die hem muzikaal aanvult en haar eigen verhaal vertelt over haar adoptie en de zoektocht naar erkenning. De eerste try-out is op 28 september in Beverwijk en de voorstelling gaat op 2 oktober in première in de Kleine Komedie in Amsterdam.
Bron: Nu.nl

Arnon Grunberg stopt met Voetnoot

Acht jaar lang schreef Arnon Grunberg Voetnoot, een dagelijkse column op de voorpagina van de Volkskrant. In april of mei volgend jaar wil hij ermee stoppen: 'Het is mooi geweest.' Grunberg wil het in 2018 wat rustiger aan gaan doen. Hij maakte zijn besluit bekend in een lang gesprek met Claudia de Breij, dat gepubliceerd werd in NRC Handelsblad.
Bron: Tzum

Literair trio wil op toer

Saskia Noort, Georgina Verbaan en Stella Bergsma ontvingen zoveel positieve reacties na hun gelegenheidsoptreden op Lowlands als 'nieuwe Grote Literaire Drie', dat ze met hun voorstelling het theater in willen. Al lang voor aanvang van de voorstelling op Lowlands, waarin de drie schrijfsters voorlazen uit eigen werk, stonden er lange rijen voor de tent. Na afloop vroegen fans of het trio vaker te zien zou zijn. De agent van Noort, Verbaan en Bergsma maakte maandag bekend dat de schrijfsters het komende seizoen hun voorstelling in theaters willen gaan spelen.
Bron: Nu.nl

Herman Koch krijgt eigen documentaire

Herman Koch was altijd terughoudend in privézaken, maar krijgt nu toch een eigen documentaire. Van hemzelf had het niet gehoeven, en ook zijn gezin stond niet te trappelen om aan het woord te komen. Koch heeft echter vertrouwen in regisseur Pieter Verhoeff, die hij al jaren kent. De documentaire heet Echt Herman Koch, de man achter de maskerade en zal in september op het Nederlands Filmfestival in Utrecht te zien zijn.
Bron: Het Parool

Uitgeven