Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws - week 33

Overzicht literair nieuws - week 33Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

 

Zomerkamp voor schrijvers door Das Mag

Vorige week organiseerde uitgeverij Das Mag een zomerkamp voor aanstormend schrijftalent. Tien dagen lang werkten twintig schrijvers tussen de 18 en 25 jaar aan een kort verhaal. Het kamp vond plaats in Limburg. Er werden workshops gegeven door andere Maartje Wortel, Ellen Deckwitz en Lize Spit.
De deelnemers aan het kamp waren geselecteerd door Das Mag, op basis van een ingestuurd verhaal en een kennismakingsgesprek.
Bron: Das Mag

Ongepubliceerde roman Gerrit Komrij uitgegeven

Vijf jaar na zijn dood verschijnt de eerste roman die schrijver/dichter Gerrit Komrij ooit schreef op de markt. Hij schreef deze roman in 1965, drie jaar voordat hij daadwerkelijk debuteerde met zijn dichtbundel Maagdenburgse halve bollen en andere gedichten. Komrij wilde zijn eerdere roman nooit uit laten geven, maar nu verschijnt het boek alsnog bij uitgeverij De Bezige Bij.
Komrij schreef de roman – genaamd De lange oren van Midas - na een chaotisch jaar waarin hij zijn studie Nederlands afbrak en plotseling met zijn hartsvriendin naar Kreta vertrok. De roman is dan ook erg chaotisch en experimenteel geschreven.
Bron: Nrc.nl

Pepijn Lanen voor de tweede keer vader

Schrijver & artiest Pepijn Lanen is voor de tweede keer vader geworden. Zijn vrouw beviel eerder deze maand van een dochtertje. In zijn vaste column in het Parool schrijft Lanen regelmatig over het vaderschap. Voor de volgende editie van ons blad heeft Schrijven Magazine hem geïnterviewd over zijn werk als schrijver van korte verhalen, een roman, raps en columns.
Bron: Nu.nl 

J.K. Rowling versus Trump

De auteur van de beroemde Harry Potter-boeken zet haar schrijftalent momenteel in voor heel andere doeleinden: namelijk op twitter. De schrijver levert via het medium kritiek op President Trump. Trump citeerde op twitter dichter Ralph Waldo Emerson:
‘"What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us.’ De Harry Potter-schrijfster reageerde hierop: ‘And here you are, lying in front of us’.
Ook schreef ze op twitter dat het een ‘gekke dag was voor de president om te vergeten hoe hij moest tweetten’, nadat hij een lange tijd niet reageerde op de onrust veroorzaakt door white supremacists in Charlottesville.
Bron: Techly.com 

Uitgeven