Afbeelding

Beeld Pexels

Overzicht literair nieuws – week 3

Bekijk hier het belangrijkste literaire nieuws: nepuitgevers en geschenkboek.Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

Pas op voor nepuitgevers

Maria Genova, schrijfster van het boek ‘Hoe schrijf je een bestseller?’ wil schrijvers waarschuwen voor de vele nepuitgevers. Na velen boeken en geredigeerde manuscripten wilde Genova haar kennis delen en beginnende schrijvers waarschuwen voor de gevaren in de boekenwereld. Ook geeft Genova al jaren schrijfworkshops waarin ze schrijvers veelgemaakte fouten ziet maken. Doordat starters niet zo goed weten hoe de boekenwereld in elkaar steekt, trappen ze al snel in valse beloftes van nepuitgevers. Manuscripten worden ongeredigeerd en vol fouten op de markt gebracht, hun boek is niet te verkrijgen en dus koopt niemand het. Hierdoor zijn de schrijvers niet alleen een enorm bedrag kwijt, maar vaak ook hun droom. Dat is een duur grapje, want het kan al gauw 29.000 euro kosten. En als het niet zo duur is, dan heb je misschien wel de pech dat je boek ter plekke uit elkaar valt zodra je hem openmaakt. Al deze fouten kunnen voorkomen worden door goed te kijken naar de uitgever. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

Bron: Radiobeverwijk

Geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken

Er is bekend wie het Geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2018 mag schrijven, namelijk rechter en oud-fractievoorzitter D66 Boris Dittrich. Zijn thrillers worden geprezen om zijn beeldende beschrijvingen en diepgaande personages. W.O.L.F., zijn derde thriller die over extremisme in Berlijn gaat, werd in 2016 bekroond met vijf sterren in de VN Detective en Thriller Gids. De Spannende Boeken Weken zijn van woensdag 6 t/m zondag 24 juni 2018. Bij besteding van minimaal €12,50 aan Nederlandstalige boeken krijg je van de boekhandel zijn Geschenkboek BARST cadeau. BARST gaat over een moord en over een ambitie rondom een populair tv-programma.

Bron: Boekenweek

De kunst van lezen

Afgelopen zondag was de première van de tentoonstelling ‘De kunst van lezen. Van William Kentridge tot Wikipedia’ in Museum Meermanno van start gegaan. Er staan allerlei installaties opgesteld die de bezoeker met verschillende aspecten van lezen in aanraking laten komen. ‘Lezen is niet alleen kijken, het is bladeren, zien en reageren. Hoe werkt dat? Wat doen kunstenaars en anderen daarmee?’ Door in het proeflokaal van internationale kunstenaars te stappen kun je zelf ervaren dat lezen zoveel meer is dan alleen lezen. Je zintuigen zullen geprikkeld worden. Op vier zondagmiddagen van deze tentoonstelling kun je de kunst samen met de kunstenaar bekijken. Hij zal je meenemen in zijn verhaal, in zijn ‘kunst van het lezen’.

Bron: Meermanno

Door Nicolette Hendriks

Uitgeven