Afbeelding

Bron: Pixabay

Overzicht literair nieuws week 14

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Boekenweekessay nummer 1 in Bestseller 60

Het Boekenweekessay Mijn Moeders strijd van Murat Isik is opgeklommen tot nummer één in de Bestseller 60 van de CPNB. Het essay verscheen voor de Boekenweek in een eenmalige oplage van 75.500 exemplaren. Verschillende boekhandels hebben inmiddels een tekort gemeld. Zolang de voorraad strekt is het essay nog te koop voor 3,75 euro bij de boekhandel. 

Bron: Het Parool 

Genomineerden Libris Literatuur Prijs 2019 bekend

De volgende zes schrijvers zijn genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2019: Jan van Aken, Johan de Boose, Rob van Essen, Esther Gerritsen, Bregje Hofstede en Ilja Leonard Pfeijffer. De genomineerden ontvangen ieder 2.500 euro en de hoofdprijs van 50.000 gaat naar de schrijver van de beste oorspronkelijke Nederlandstalige roman. Op 6 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Bron: NOS

70 namen van schrijvers die het beste ervan maken

Trouw publiceerde onlangs een artikel waarin zeventig namen van schrijvers worden genoemd. Geen bekende schrijvers of schrijvers die bakken met geld verdienen door hun werk, maar er is één ding wat ze allemaal met elkaar verbindt:’ ze schrijven allemaal. Ze doen allemaal hun best en ze maken er het beste van.’ Sommige van deze schrijvers hebben prijzen gewonnen, beurzen ontvangen van het Letterenfonds, een herdruk beleefd of aan literaire diners gezeten. 

Bron: Trouw

Uitgeven