Over precies één week begint NaNoWriMo 2017

Over precies één week begint NaNoWriMo 2017Over precies één week is het zover: de NaNoWriMo 2017 gaat van start! Van 1 t/m 30 november is de National Novel Writing Month, waarin jij als schrijver wordt uitgedaagd een boek van 50.000 woorden te produceren in één maand.

Over NaNoWriMo

NaNoWriMo is een internationaal evenement. In Nederland en België doen er jaarlijks honderden schrijvers mee en wereldwijd zelfs honderdduizenden. Via de website van NaNoWriMo en bij georganiseerde bijeenkomsten kunnen deelnemers elkaar steunen, aanmoedigen en tips uitwisselen. Via de online community kun je je voortgang bijhouden en zien hoe anderen ervoor staan.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een roman schrijven in 30 dagen is niet makkelijk, laten we eerlijk zijn. Maak dus een planning en bedenk van tevoren op welke dagen en welke momenten je gaat schrijven, en houd je daar ook aan. Voordat de NaNoWriMo begint, mag je officieel nog niet starten met je boek. Wat je al wel kunt doen, is van elk hoofdstuk een korte synopsis schrijven. Zo weet je in elk geval wat je gaat schrijven, ook als de inspiratie je even in de steek laat.

Het is jouw boek

Je mag helemaal zelf weten waarover je boek gaat, welk genre je schrijft en hoe je te werk gaat. Je boek hoeft ook zeker niet helemaal geredigeerd en af te zijn na deze 30 dagen, maar de bedoeling is wel dat je iets substantieels in handen hebt. Heb je al tijden een idee voor een roman in je hoofd? Dit is het ideale moment om ermee aan de slag te gaan!

Deel je ervaringen op het forum

Op Schrijven Online zullen we je op verschillende momenten deze maand helpen en aanmoedigen met tips en ervaringsverhalen om deze grote uitdaging tot een goed einde te brengen. Op het Schrijven Online-forum kun je met andere SO-leden praten over je voortgang, de problemen waar je tegenaan loopt en kun je elkaar moed inspreken. Schrijven doe je tenslotte samen! 

Activiteiten

Tijdens de NaNoWriMo worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor deelnemers. Op zaterdag 28 oktober vindt in Utrecht de Kick-off plaats. Verder zijn er schrijfactiviteiten in onder andere Amsterdam, Zwolle, Enschede, Nijmegen, Arnhem, Eindhoven, Den Haag, Tilburg en Utrecht.  Kijk hier voor alle activiteiten in Nederland. 

Veel succes, inspiratie en plezier toegewenst!