NaNonFiWriMo - voor de non-fictieschrijvers

NaNonFiWriMo, het non-fictie broertje van NaNoWriMo.Elk jaar staat november in het kader van NaNoWriMo, een uitdaging voor elke fictieschrijver. Maar wat kun je als non-fictieschrijver in deze maand doen?

Auteur Nina Amir stelde exact dezelfde vraag in 2007 en richtte Write Nonfiction in November (WNFIN) op, ook wel National Nonfiction Writing Month (NaNonFiWriMo). Het rolt misschien iets moeilijker van de tong, maar inmiddels is het een waardige tegenpool van NaNoWriMo.

NaNonFiWriMo onderscheidt zich van de fictievariant door het feit dat het geen competitie is. Er wordt geen woordenaantal bijgehouden, en richt zich op het afmaken van een non-fictie project. Dit kan een reeks essays zijn of een manuscript van een non-fictie boek. Zolang je maar iets voltooit waar je trots op kunt zijn.

Voor Amir is NaNonFiWriMo dan ook meer bedoeld voor auteurs die ervaring willen opdoen met het schrijven en uitgeven van non-fictie materiaal, bijvoorbeeld op een blog. Wil je ook meedoen? Kijk dan op de blog van Nina Amir hoe. Bezoek ook de Facebook pagina van NaNonFiWriMo.

Lees hieronder een aantal ideeën waar je als non-fictieschrijver mee aan de slag kunt in november:

  • Schrijf een x aantal blogberichten (of één per dag voor dertig dagen)
  • Schrijf een non-fictie boek over het onderwerp dat je altijd heeft geïnteresseerd
  • Schrijf een x aantal essays of artikelen (of één per dag voor dertig dagen)
  • Schrijf de eerste versie van jouw levensverhaal. Pluis jouw tijdlijn uit en giet deze in de vorm van een manuscript

Naast de NaNonFiWriMo blog is ook de Write Nonfiction Now blog opgezet, voor geïnteresseerden die in de overige elf maanden ook non-fictie (willen) schrijven.

Bron

www.writenonfictioninnovember.com