NaNoWriMo 2012

Dit jaar zal Schrijven Online extra aandacht besteden aan NaNoWriMo.Over drie weken is het zover: NaNoWriMo, de uitdaging om in november een heel manuscript te produceren. Wij gaan dit jaar extra veel aandacht besteden aan NaNoWriMo, dus houd Schrijven Online in de komende weken goed in de gaten!

NaNoWriMo gaat op 1 november van start en loopt tot en met 30 november. Het doel: een manuscript van minstens 50.000 woorden schrijven, hoe je maar wilt, waar je maar wilt, waarover je maar wilt.

NaNoWriMo

Om minstens 1.667 woorden per dag te schrijven kun je flink wat motivatie gebruiken. Gelukkig zijn hier meerdere mogelijkheden voor. Ten eerste kun je terecht op de website van NaNoWriMo, waarop je jouw vorderingen, zoals woordenaantal, kunt bijhouden. Ook kun je jouw verhaalfragmenten publiceren om te delen met andere deelnemers.

Tips

Daarnaast zal de redactie van Schrijven Online vanaf 18 oktober elke week tips en trucs publiceren om je bij te staan in de uitdaging. Hoe maak ik een schrijfplan? Hoe houd ik mijzelf gemotiveerd? Hoe kom ik de tweede week, ook wel bekend als de helweek, door? Lees het op Schrijven Online.

Winactie

Door actief deel te nemen aan het NaNoWriMo forum op Schrijven Online maak je kans op een bon t.w.v. €25,- voor de Espresso Book Machine. Vanaf 1 november verloten wij elke week een aantal bonnen die je bij The American Book Center in Amsterdam of Den Haag kunt verzilveren om je eigen boek te laten drukken.

Wat moet je doen? Kom eens langs op het NaNoWriMo onderdeel van het forum en vertel andere deelnemers over jouw voorbereidingen, vorderingen en ideeën. Ga je als een speer, of heb je een steuntje in de rug nodig? Heb je tips om andere schrijvers door de maand te helpen of zoek je advies om de laatste loodjes te leggen? Doe actief mee en sta klaar om andere mensen te helpen en misschien kun jij eind november wel je eigen NaNoWriMo verhalen laten drukken!

Bron

www.schrijvenonline.org/forums/tijdelijke-forums/nanowrimo