Afbeelding

bazarow, schrijvers, boeken, nieuws

Pexels van pixabay

Meer dan 170 schrijvers en vertalers sluiten zich aan bij boekenverkoopsite Bazarow

Inmiddels heeft de boekenverkoopsite Bazarow al meer dan 170 schrijvers en vertalers weten te verzamelen voor hun programma na een eerdere oproep. Zo laat Bazarow weten in een bericht afgelopen maand. In hetzelfde bericht laat initiatiefnemer Roeland Dobbelaer weten al heel blij te zijn met de inschrijvingen.

Hoe Bazarow het boekenvak wil veranderen

De site heeft naar eigen zeggen het doel om een “kleine revolutie” teweeg te brengen in het boekenvak. De mensen achter Bazarow vinden dat grote internetboekhandels schadelijk zijn voor het boekenvak omdat ze geld uit de sector halen, onder meer door hoge inkoopkortingen te bedingen. Bazarow wil het anders aanpakken:

1.    De standaard inkoopkortingen van uitgevers te respecteren.

2.    Door schrijvers en vertalers extra inkomsten te bieden op hun verkochte boeken.

3.    Door vanaf dit najaar de uitlevering van verkochten boeken via de fysieke boekhandel te organiseren, zodat een deel van de online inkomsten voortaan weer naar de fysieke boekhandel gaat. Dit voorkomt een verdere afname van het aantal boekhandels, die essentieel zijn voor het stimuleren van lezen door middel van persoonlijk advies, het organiseren van literaire bijeenkomsten etc.

Samen steun voor het boekenvak

Bazarow staat niet alleen in hun missie voor een sterkere boekensector. Zo zijn ze samengegaan met Bookaroo om ook de boekhandels te steunen. Dit doen ze door de bezorging van boeken door de boekwinkels te laten doen, waardoor deze meer inkomsten genereren. Daarnaast hebben ze de handen ineengeslagen met De Leesclub van Alles, een platform dat veel boekrecensies publiceert en is er een vriendenprogramma beschikbaar voor andere websites.

Wil je je als schrijver of vertaler aansluiten bij de revolutie van Bazarow? Kijk dan eens op hun website.

Uitgeven