Afbeelding

Boekenverkoopsite Bazarow biedt schrijvers en vertalers extra inkomsten

Foto: Pexels

Boekenverkoopsite Bazarow biedt schrijvers en vertalers extra inkomsten

Eind vorig jaar werd Bazarow.com gelanceerd, een idealistische concurrent van de grote internetboekhandels. Bazarow, voortgekomen uit De Leesclub van Alles, wil het boekenvak ten goede veranderen, onder meer door schrijvers en vertalers extra inkomsten te bieden uit de verkoop van hun boeken. Bazarow roept nu schrijvers en vertalers in Nederland en Vlaanderen op om hun naam te verbinden aan het platform. 


Hoe Bazarow het boekenvak wil veranderen

De mensen achter Bazarow vinden dat grote internetboekhandels schadelijk zijn voor het boekenvak omdat ze geld uit de sector halen, onder meer door hoge inkoopkortingen te bedingen. Bazarow wil het anders aanpakken:
1.    De standaard inkoopkortingen van uitgevers te respecteren.
2.    Door schrijvers en vertalers extra inkomsten te bieden op hun verkochte boeken.
3.    Door vanaf dit najaar de uitlevering van verkochten boeken via de fysieke boekhandel te organiseren, zodat een deel van de online inkomsten voortaan weer naar de fysieke boekhandel gaat. Dit voorkomt een verdere afname van het aantal boekhandels, die essentieel zijn voor het stimuleren van lezen door middel van persoonlijk advies, het organiseren van literaire bijeenkomsten etc.

Bazarow roept schrijvers en vertalers op om zich aan te sluiten. Op die manier kunnen ze extra inkomsten genereren uit de verkoop van hun boeken. Meer informatie vind je hier.

Uitgeven