Afbeelding

Boekwinkel

Pixabay

Bookaroo en Bazarow gaan samen verder

Bookaroo gaat op in Bazarow. Twee initiatieven om de boekenwereld van binnenuit te veranderen gaan samen verder.

Bookaroo, een initiatief van Das Mag, werd in de zomer van 2019 gestart en in de eerste twee weken werden via de site 10.000 boeken verkocht. De boeken die lezers bestelden werden bezorgd door boekhandels, op die manier wilden de initiatiefnemers boekhandels laten profiteren van online boekverkoop. Bazarow startte in de herfst met een vergelijkbaar initiatief waarbij een deel van de opbrengst van de online boekverkoop terugvloeit naar schrijvers en vertalers. 

Verder onder de naam Bazarow

Bookaroo meldt in een persbericht dat het team eigenlijk te klein was voor de ambitie: ‘Wat we gekscherend een “idioot plan” hadden genoemd, was dat inderdaad: een verdomd grote klus.’ Een samenwerking met het professioneler opgezette Bazarow, dat ook beschikt over een digitaal magazine, lag voor de hand. Bookaroo zal nog twee weken online zijn, daarna gaat de stekker eruit en gaat het initiatief verder onder de naam Bazarow. 

Zelf kiezen welke boekhandel je boek levert

Begin 2020 wordt het voor boekbestellers mogelijk om zelf te kiezen welke boekhandel hun boek levert, iets wat op Bookaroo nog niet mogelijk was. Tot die tijd worden boeken tijdelijk door Bazarow zelf geleverd en worden schrijvers en vertalers extra beloond. Daarnaast publiceert Bazarow wekelijks een boekenmagazine waarop je je gratis kunt abonneren. 

Bron: https://www.bookaroo.nl/mededeling/

Uitgeven