Afbeelding

boek lezen

Pixabay

Dobbelaer transformeert Boek-Plus naar Bazarow

De boekenverkoopsite Boek-plus heeft onlangs een transitie doorgemaakt naar een nieuwe naam en een nieuwe visie, met andere ideeën. Gisteren heeft nieuwe eigenaar Roeland Dobbelaer de naam onthuld. Dobbelaer is directeur van de Leesclub van Alles. De site gaat vanaf nu Bazarow heten, en refereert naar een personage uit Vaders en zonen van Ivan Toergenjev. Op de leesclub van Alles staan de volgende statements voor de visie van Bazarow:

Met ons initiatief willen we verschillende zaken stimuleren en geld in de sector houden:

• Op de eerste plaats gaat een substantieel deel van de netto-opbrengsten van Bazarow naar de (nog levende) Nederlandstalige schrijvers en vertalers van boeken.
• Op de tweede plaats respecteren we de standaard inkoopkorting voor uitgevers. Hoe groot we ook worden, we gaan niet met uitgevers onderhandelen om grotere kortingen te krijgen. Zo worden de uitgevers sterker!
• Op de derde plaats willen we de onafhankelijke boekhandel steunen. In ieder geval publicitair en op termijn mogelijk ook financieel.

Of het een collega of een concurrent wordt van Bol.com en Bookaroo is de vraag, maar deze week zullen er veel verbeteringen aangebracht worden aan de website. Tot nu toe heeft de website een assortiment van 70.000 titels.

Foto: Pixabay

Uitgeven