Afbeelding

Beeld Shutterstock

Amazon opent boekhandel in internationaal ruimtestation

Amazon opent boekhandel in internationaal ruimtestationDe eerste fysieke boekhandel van Amazon verschijnt binnenkort in de ruimte om de vrije tijd van astronauten een stuk aangenamer te maken op 's werelds meest geïsoleerde werkplek: The International Space Station.

Ruimtewinkel

De winkel zal naar verwachting openen in het drukke zomerseizoen, waar elke vijftig dagen verschillende internationale bemanningen naar het International Space Station (ISS) komen en gaan. De astronauten kunnen kiezen uit zo'n tweeduizend titels, geselecteerd door de kopers van Amazon in samenwerking met de ISS Mission Control in Houston, Texas.

De keuze viel op een fysieke boekwinkel omdat het signaal van de Kindle (de e-reader van Amazon) kan storen met de navigatieapparatuur van de ISS. 'Bovendien,' zegt Jeff Bezos, oprichter van Amazon. 'In de ruimte weegt zelfs een boek ter grote van de Ulysses niks.'

Het ruimtestation draait om de aarde op een hoogte van ongeveer 241 km en met een snelheid van 27.681 km per uur. De winkel gaat dus de meest bereisde boeken in de geschiedenis bevatten.

Ruimtegenres

In de boekenwinkel komt een aanpassing aan de categorieën. Titels die op aarde onder Astronomy verschijnen, zijn daar onder Local interest te vinden, Fiction wordt Science Fiction en omgekeerd.

Ruimtevakantie

Het is een lang gekoesterde doom van Bezos om uit te breiden naar de ruimte. In 2000 richtte hij Blue Origin op, een commercieel ruimtevluchtbedrijf, met het doel om ruimtehotels, -pretparken en -koloniën te maken voor twee- tot drieduizend mensen in een baan om de aarde. De boekhandel is de eerste fase van die droom.

Ruimteceremonie

Bezos is op dit moment in training om een driedaagse reis naar de ISS te maken, waar hij een ruimtewandeling gaat maken om het openingslint te knippen van de winkel. 'Ik ben onder de indruk van het vooruitzicht. Het is een kleine stap zijn voor een boekhandelaar: een reuzensprong voor het boekverkopen.'

Ruimtekolonisatie

Een woordvoerder van de Amerikaanse beweging van onafhankelijke boekhandels is niet onder de indruk: 'Niet tevreden met de overname van de aarde, wil Amazon nu ook de ruimte annexeren.'

Dit bericht was een 1 aprilgrap van Amazon.

Bron

www.thebookseller.com/news/amazon-open-bookstore-international-space-station.html

Uitgeven