Afbeelding

Beeld: Pixabay

Longlist schrijfwedstrijd ‘De Bruiloft’

Zo’n driehonderd schrijvers deden mee aan onze nieuwsjaarsschrijfwedstrijd i.s.m. De Schrijversacademie. Vooral op de laatste dag, Oudjaarsdag, stroomden de inzendingen tot vlak voor middernacht volop binnen. De jury heeft alle verhalen gelezen. Vandaag maken we de longlist bekend!

Onderstaande 20 schrijvers maken nog kans om op de shortlist te komen, die eind volgende week bekendgemaakt zal worden. Gefeliciteerd!

Sandra Visser – Trouwring
Marjanne Sevenant – Trouw
Lieke ’t Hart – Op sokken
Alex Dol – Terugweg
Marta Sobolska – Belofte om te breken
Marjolijn van de Gender – Twee prinsessen
Agnita Ranitz – Mijn feest
Yvonne Feenstra – Dubbelspel
Maaike Boersma  - geen titel
Gino Dekeyzer - Van volgorde vergist
Sanna  Es - Rode kralen
Kim Hop – Weg
Lucy Neetens - Je ne 'amuse pas
Bianca de Vrind – Zegers - Opgehaald 
Meta du Crocq Boonstra - Zijn laatste wil 
Marcel van Stigt - Bonen
Nicolette Knobbe - Lee
Merel Olden - Voor altijd 
Dirk Straaijer - 'Pas getrouwd' 
Margo Hoogenberk - De laatste nacht

Opvallend was het grote aantal verhalen waarin de schrijver koos voor een moord-en-doodslagbruiloft. We hebben jullie wel een stukje beter leren kennen met deze wedstrijd.

De opdracht

De bruiloft is hét moment waarop relaties worden bezegeld en voor veel mensen is het een van de meest betekenisvolle dagen van hun leven. Een dag vol klassieke rituelen en symboliek of misschien alleen maar een snelle gang op maandagochtend naar het gemeentehuis. Op een bruiloft komen niet alleen bruid en bruidegom samen. Vader-zoon, moeder-dochter, twee families, vrienden, exen: de bruiloft biedt voor elke schrijver een heel scala aan mogelijkheden. 

Schrijf een verhaal, gedicht, essay, of toneelstuk van maximaal 500 woorden waarin een bruiloft centraal staat. Dat mag je eigen bruiloft zijn of een uit je familie. Maar dat hoeft niet. Alle genres zijn welkom. Eén tip van de jury: 'probeer clichés te vermijden.'

Wat kun je winnen?

* Schrijfopleiding aan de Schrijversacademie (t.w.v. €2250,00)
* Een schrijfweekend
* Een boekenpakket

Bekendmaking winnaars: 31 januari 2019
Jury: Hanca Leppink (ex-uitgever Luitingh Sijthoff), Jowi Schmitz (schrijfster en schrijfdocent), Sanne van der Vlies (Schrijversacademie) en Frank Noë (hoofdredacteur Schrijven Magazine en auteur).