Afbeelding

Literair nieuws: Jinek werkt aan interviewbundel, Riley domineert bestsellerlijst

Foto: Pexels

Literair nieuws: Jinek werkt aan interviewbundel, Riley domineert bestsellerlijst

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week.


Eva Jinek werkt aan eigen interviewbundel

Presentatrice Eva Jinek werkt aan haar eigen boek waarin ze bekende en onbekende Nederlanders interviewt, zo vertelt ze tegen NU.nl. Welk onderwerp wordt aangesneden is nog niet bekend, maar de interviews zijn al wel gehouden. Overdag interviewde Jinek voor haar boek, ’s avonds zat ze klaar voor de opnames van haar talkshow. 

Jinek vertelt: "Voor iemand die gewend is aan twaalf, maximaal achttien minuten te kunnen besteden aan iemand, is het een soort oase ineens twee uur met iemand te kunnen zitten. Als mensen willen meanderen over een heel ander onderwerp, kan ik ook zeggen: ja joh, doe maar! Niks puntig en snedig formuleren, gewoon zeggen dat je nog een beetje van het een of het ander wil."

Bron: NU.nl

Matthew McConaughey bracht voor memoires twaalf dagen in woestijn door

Eind oktober brengt acteur Matthew McConaughey zijn memoires uit waarvoor hij twaalf dagen in de woestijn doorbracht. In deze tijd stelde hij de meest bijzondere fragmenten van zijn dagboek samen. 

Het boek Greenlights wordt ‘een liefdesbrief aan het leven’ en is een verzameling van verhalen, gebeden, gedichten, mensen en plekken. McConaughey noemt het project ‘het leukste stukje kunst dat ik ooit heb mogen maken’.

Bron: NU.nl

Bailey’s publiceert boeken van mannelijke pseudoniemen nu onder de namen van vrouwen

De Women’s Prize for Fiction bestaat 25 jaar en dat is voor sponsor Bailey’s de aanleiding om een reeks van 25 boeken uit te geven die oorspronkelijk bekend werden onder de naam van makkelijke of neutraal klinkende pseudoniemen. Een voorbeeld is Middlemarch van Mary Ann Evans dat destijds gepubliceerd werd onder de naam George Eliot. 

Met deze campagne Reclaim Her Name wil Baileys vrouwelijke schrijvers ‘eindelijk de erkenning geven die ze verdienen’.

Bron: Tzum.info

20% van alle bestsellers is geschreven door Lucinda Riley

Het succes van Lucinda Riley blijft nog steeds enorm. Als maanden domineert ze de Bestseller 60, nu met maar liefst 12 boeken. De zes delen van De zeven zussen-serie staan in de top 20, maar ook andere boeken van haar hand komen terug. De olijfboom, Het Italiaanse meisje en De vlindertuin staan nog in de top 30, gevolgd door Het meisje op de rots, De lavendeltuin en De nachtroos.

Bron: Tzum.info

Uitgeven