Afbeelding

Succesvolleste schrijvers van het afgelopen half jaar 2020

Foto: Pexels

Succesvolle schrijvers van het afgelopen half jaar (2020)

Het eerste half jaar van 2020 is voorbij, met veel mooie boeken in de Bestseller 60. Welke schrijvers deden het goed de laatste maanden? We hebben de lijst onder de loep genomen!


1. Lucinda Riley

Lucinda Riley staat elke week wel met een boek in de Bestseller 60. De zeven zussen komt het vaakste terug in de top 10, maar ook andere delen van de serie verschijnen op de lijst. Het eerste deel van De zeven zussen-serie volgt Maia. Na de plotselinge dood van haar vader keert ze terug naar haar ouderlijk huis aan het Meer van Genève. Maia en haar zussen werden als kind geadopteerd door Pa Salt en krijgen na zijn dood een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Die brief brengt Maia naar Rio de Janeiro. Elk deel in de serie volgt een van de zussen tijdens haar zoektocht naar antwoorden.
 

2. Rutger Bregman 

Rutger Bregman haalt met De meeste mensen deugen weken achter elkaar de top-10. Bregman, historicus, schrijver en journalist, heeft zelfs in het buitenland grote successen. In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?

3. Herman Finkers

Misschien is het de titel De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door die de lezer aanspreekt. In ieder geval was het boek van Herman Finkers vooral in het begin van het jaar in de lijst te vinden.

4. Charlie Mackesy 

De jongen, de mol, de vos en het paard, vertaald door Arthur Japin, is een kinderboek van Charlie Mackesy over vriendschap, liefde en jezelf zijn. "Wat wil jij worden als je groot bent?' vroeg de mol. "Lief,' zei de jongen. "De jongen, de mol, de vos en het paard' van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren.

5. Nicci French

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French. Samen schrijven ze internationaal bekende psychologische thrillers, waaronder het nieuwste boek In hechtenis. Het boek gaat over een vrouw die vanuit de gevangenis haar onschuld probeert te bewijzen en stond meteen hoog in de Bestseller 60.

6. Selma van de Perre 

In Mijn naam is Selma sluit de joodse Selma zich aan bij het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder de naam Margareta van der Kuit, ofwel Marga, vervalste ze documenten en koerierde ze door het hele land. Het boek van Selma van de Perre stond meerdere weken hoog in de Bestseller 60 nadat het werd besproken bij De Wereld Draait Door

7. Joyce Dunbar 

Moppereend: een kinderboek over een eend die moppert! Eend moppert omdat haar vijver is opgedroogd en er niemand is die met haar wil spelen. Want ze wil niet gaten graven met Hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Dus… niemand wil met haar spelen. Het kinderboek stond 6 weken in de top 10!

8. Geert Mak 

In Grote verwachtingen vertelt en duidt Geert Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar dat gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, en de vluchtelingen. Hij stond met het boek meerdere weken in de Bestseller 60!

9. Louis van Gaal

Sport is een populair onderwerp in elke vorm en zo ook in boekvorm. De bekende voetbalcoach vertelt in het boek LvG zelf over zijn keuzes, over waar hij trots op is en over de fouten die hij maakte. Hij spreekt over zijn tijd bij Ajax, FC Barcelona, AZ, en voor het eerst over Bayern München, Oranje, Manchester United en de fluwelen revolutie van Cruijff.

10. Charlotte Dematons

B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt. T is van tandarts - een teckel - die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent - een tapir - toekijkt. Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit boek, Alfabet.

Bron

Bestseller 60