Afbeelding

Bram Tackenberg

Literair agent Paul Sebes: 'Uitgeven is altijd een commercieel vak geweest'

 Paul Sebes reageert om artikel Mizzi van der Pluijm HP/De Tijd komt met een weerwoord tegen het artikel van Mizzi van der Pluijm dat vorige week in De Volkskrant en De Standaard werd gepubliceerd. Daarin gaf de oud-uitgeefster van Atlas Contact te kennen dat uitgeverijen en de media zich te veel richten op de marketing van boeken en te weinig op het creatieve proces van de auteur. We schreven hier eerder over in het literair nieuwsoverzicht. Het tijdschrift haalt verhaal bij drie ervaringsdeskundigen, waaronder Literair agent Paul Sebes.

HP/ De Tijd voelt zich aangesproken door het artikel en dient de uitgeefster van repliek door bij drie ervaringsdeskundigen te vragen hoe zij de tendens in het boekenvak ervaren. Vooral literair agent Paul Sebes heeft geen goed woord over voor het artikel van Van der Pluijm. Sebes is oprichter en eigenaar van het agentschap Sebes & Bisseling, dat vooral Amerikaanse en Nederlandse schrijvers in Nederland en Scandinavië vertegenwoordigt. Hij vond het artikel 'niet erg intelligent' en de stelling dat het boekenvak moet uitgaan van de verbeelding van de schrijver een open deur. Hij hekelt het feit dat Mizzi van der Pluijm 30 jaar lang bij een grote uitgeverij heeft gewerkt en nu met modder gooit naar de uitgeefwereld waar ze zelf zo lang deel van uit heeft gemaakt. 'Schrijvers willen gelezen worden, dus moeten uitgevers verkopen. Verkoop is geen vies woord, uitgeven is altijd een commercieel vak geweest', aldus Sebes.

Ook komen twee schrijvers aan het woord, debutant Herien Wensink en de ervaren schrijver Kristien Hemmerechts. Wensink nam een agent in de arm om haar manuscript presentabel te maken en naar een aantal uitgeverijen te sturen. Uiteindelijk kon ze zelfs een uitgeverij kiezen. Ze koos voor de uitgeverij die haar inhoudelijk feedback gaf: de Arbeiderspers. Ze is tevreden over de begeleiding van haar redacteur: 'Ik heb veel begeleiding gehad in het hele proces. Ik zag Michel eens in de maand of om de zes weken. En we hadden veel contact via de mail.' Kristien Hemmerechts heeft begrip voor de commerciële kant van de uitgeverij. Hemmerechts: 'Ik heb het altijd boeiend gevonden om ook iets van de zakelijke kant van het uitgeven te leren. Een uitgever neemt een financieel risico, die moet investeren en weet niet of die investering zal lonen.'

Bron: HP/ De Tijd