Afbeelding

Zwemband

Unsplash

Levensreddend schrijven

Net als vorig jaar wijden we weer een themanummer aan 'levensreddend schrijven'. Met de verhalen van schrijvers die de soms afschuwelijke dingen die ze meemaakten aan het papier toevertrouwden en zo hun leven weer op de rit kregen. En natuurlijk gaan we in op de vraag: hoe je dat dan? Hoe maak je van iets uiterst particuliers een universeel verhaal dat geen lezer onberoerd laat?

Het verhaal van Eric

Je zal maar op een zeilschip stappen, niet wetende dat een van de andere opvarenden een psychopaat is! Dit gebeurde Eric Wewerinke. Hij wilder er een boek over schrijven, maar het kwam er niet van, tot.hij een sabbatical nam....

Het verhaal van Angélique

Angélique werd misbruikt door haar ouders en opa. Om hulpverleners en ouders alerter te maken en lotgenoten een hart onder de riem te steken, besloot ze haar verhaal te vertellen. Maar hoe verwoord je zoiets gruwelijks? Auteur Maria Genova bood hulp...

Het verhaal van Hans

Hans van Breukelen, keeper van het Nederlands Elftal dat in 1988 Europees Kampioenschap werd, kwam na een  uiterst moeilijke periode in contact met coach Benno Diederiks. het resultaat: de bestseller Maak je comeback.

Het verhaal van Resi

Resi Lankester is halverwege de twintig als haar vader zichzelf van het leven berooft. Tien jaar later wordt ze voor haar werk gevraagd een interviewreeks te maken over kinderen van zelfmoordouders en besluit ze haar eigen verhaal en dat van haar overleden vader te reconstrueren. Hoe deed ze dat? En leidde het tot meer begrip?


Benieuwd naar de verhalen?

Dit is een fragment uit een artikel dat zal verschijnen in het winternummer van Schrijven Magazine. Abonnees van Schrijven Magazine krijgen dit nummer omstreeks 13 december in hun brievenbus.

Het hele artikel lezen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 2 december 12:00 u., dan krijg je ons winternummer thuisgestuurd!

WORD ABONNEE            GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU

Bron

https://schrijvenonline.org/magazine/2019-6