Afbeelding

Pixabay

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #75

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht

Wekelijkse autobiografische schrijfopdracht #75 - De overledenen

Door schrijfcoach Mike van Holsteijn

Ons verleden gaat niet alleen over óns verleden, het wordt direct beïnvloed door het verleden van anderen. Zo kan de dood van iemand die dicht bij je staat een grote invloed hebben op je leven. Het kan dan gaan over een familielid, een dierbare vriend of wie dan ook.

Opdracht

Schrijf in 300 woorden een herinnering over deze overleden persoon.

Publiceren en feedback

 Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de coach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst.

Bron foto: Pixabay