Afbeelding

Beeld Pexels

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #13

Leven etc. - autobiografische schrijfopdracht #13Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

Autobiografische schrijfopdracht #13 – Begin van een jaar

Door schrijfcoach Odile Schmidt

Maak een wandeling of ga rustig zitten en denk na aan een begin van een jaar dat je is bijgebleven. Ging het niet zo goed of was het juist geweldig? Schrijf daarna eerst vrijuit wat je je kunt herinneren. Schrijf alles wat in je opkomt. Waar was je? Hoe zag dat eruit? Wie was er bij je? Hoe zag de relatie eruit? Hoe voelde je je? Wat deden jullie? Als je niets meer weet te schrijven, maak er dan een verhaal van maximaal 300 woorden van. Verwerk hierin emoties.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Odile Schmidt-Nouhan (1965) is veelvuldig genomineerd en winnares van schrijfwedstrijden. Naast korte verhalen schrijft ze weleens winnende columns en staat ze in de top 100 van de Turing gedichtenwedstrijd 2015. Wil je meer weten over Odile? Kijk dan op haar website.

Techniek