Afbeelding

Johnny Depp betreedt boekenmarkt

Johnny Depp is gestart met een eigen imprint bij uitgever HarperCollins.De Amerikaanse acteur Johnny Depp is met een nieuwe imprint bij uitgever HarperCollins gestart, vernoemd zijn productiefirma Infinitum Nihil. Een boek van Bob Dylan staat al in de planning onder de imprint.

De acteur belooft ‘authentieke, uitgesproken en visionaire ideeën en stemmen’ op te zoeken om uit te geven. Het eerste boek dat onder de imprint zal verschijnen is The Unraveled Tales of Bob Dylan, een boek dat vooral gebaseerd is op interviews met de zanger door de historicus Douglas Brinkley.

‘Ik doe een belofte namens Infinitum Nihil dat we ons best zullen doen om publicaties te leveren die de tijd en aandacht van mensen waard zijn,’ aldus Depp via HarperCollins.

The Unraveled Tales of Bob Dylan staat gepland voor publicatie in 2015. Zowel Brinkley als Depp vinden een boek over Bob Dylan ‘een ideale manier’ om te starten met de imprint. ‘Zijn muziek heeft ons diep geïnspireerd vanaf dat we tieners waren,’ aldus Brinkley.

Depps overstap naar de literaire wereld komt niet uit de lucht vallen. Hij was goed bevriend met de auteur Hunter S. Thompson en acteerde in de verfilmingen van diens boeken, Fear and Loathing in Las Vegas en de meer recente Rum Diary. Depp heeft ook gedeeltes van het audioboek Life over het leven van Keith Richards ingesproken.

Beeld door Arnold Wells Photography via Flickr.

Bron

www.guardian.co.uk/film/2012/oct/16/johnny-depp-book-publish-bob-dylan