Afbeelding

Uitgeverij Pearson heeft het self publishing platform Author Solutions opgekocht.

Amerikaanse uitgeverij Pearson koopt self publishing platform

Uitgeverij Pearson heeft het self publishing platform Author Solutions opgekochtAfgelopen vrijdag maakte Boekblad bekend dat de reguliere uitgeverij Pearson het self publishing platform Author Solutions heeft opgekocht. Deze stap op de markt van uitgaven in eigen beheer toont het belang van deze dienst in de boekenmarkt.

Author Solutions biedt zowel gratis als betaalde diensten aan schrijvers om in eigen beheer uit te geven. Het bedrijf is gevestigd in Amerika en in de Filippijnen en heeft ruim 200.000 papieren en digitale boeken van zo’n 150.000 schrijvers gepubliceerd. Pearson kocht bet bedrijf op voor 116 miljoen dollar (ongeveer 95 miljoen euro).

Aanvankelijk bestonden er enkel online bedrijven die uitgaven in eigen beheer aanboden. Amazon en Apple betraden de markt onlangs ook, onder meer met de applicatie iBook Author. Vooral Amazon creëerde veel furore met hun eigen uitgeefplatform. Nu biedt ook een reguliere uitgeverij de dienst aan.

‘Wij volgden de markt voor uitgaven in eigen beheer met groeiend respect en bewondering,’ aldus directeur van Penguin, het moederbedrijf van Pearson. ‘Self publishing is niet alleen onderdeel van de mainstream boekenmarkt geworden, maar vloeit samen met het traditionele uitgeefmodel.’ Ook gaf het bedrijf aan op korte termijn internationaal te groeien.

Bron

www.boekblad.nl/pearson-koopt-self-publishing-platform-author.193214.lynkx