Start » Nieuws » John Green en Donna Tartt op lijst meest invloedrijke personen

John Green en Donna Tartt op lijst meest invloedrijke personen

30 April 2014

John Green en Donna Tartt op lijst meest invloedrijke personen De twee bekende schrijvers zijn door TIME Magazine uitgeroepen tot twee van de honderd meest invloedrijke personen van 2014, naast beroemdheden als Beyoncé, Edward Snowden en paus Franciscus.

John Green

John Green is onder meer bekend van zijn jeugdboeken Het grote misschien en Een weeffout in onze sterren. De laatste titel is ook verfilmd en draait in Nederland vanaf 10 juli in de bioscoop. De actrice die de hoofdrol speelt in de film schreef een ode aan de auteur in TIME Magazine.

Green is hét voorbeeld van de moderne schrijver die niet alleen boeken uitgeeft, maar op verschillende vlakken actief is en zijn publiek betrekt. Hij is niet alleen auteur; hij en zijn broer Hank Green hebben ook verschillende YouTube-kanalen en organiseren een jaarlijkse conferentie voor iedereen die online video’s maakt (VidCon). Hun volgers noemen zichzelf Nerdfighters en samen organiseren ze geregeld humanitaire projecten zoals Project of Awesome.

John Green tweette na de bekendmaking: ‘Nadat ik wakker werd en hoorde dat ik in the top 100 lijst zat van TIME Magazine, is de rest van mijn ochtend gevuld geweest met zieke kinderen die letterlijk hun snot op mijn huid afveegden.’

Donna Tartt

De schrijfster Donna Tartt is dankzij het succes van haar roman Het Puttertje door TIME Magazine opgenomen in de lijst. In het begeleidende artikel schrijft collega auteur en vriendin: ‘Wat ze al die tijd doet? [..] Werken. [..] Donna heeft zichzelf overgegeven aan het leven van haar personages. [..] Alleen al op basis van haar werklust had ze in deze lijst opgenomen mogen worden. Dit jaar wordt ze in de lijst opgenomen vanwege het eindproduct van die twaalf jaar hard werken. Dat meesterwerk waar ze al een Pulitzerprijs mee won.’

Bron: http://time.com/time100-2014/

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Nieuwsoverzicht over Donna Tartt
- Doorbraak van realistische jeugdliteratuur
- Overzicht van literair nieuws - week 17
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Lees Schrijven Magazine
  • Stephen King: schrijfadviezen van de thrillerkoning
  • Wanneer ben je klaar voor een uitgeverij?
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • Wat kun je doen tegen een schrijfdip?
  • Hoe voorkom je langdradige dialogen?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 september 16:00 u. een abonnement!

Introductiekorting!
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!