Januari Schrijfmaand 2014 - opdracht #3

De derde schrijfopdracht van de Januari Schrijfmaand.De derde opdracht van de Januari Schrijfmaand is van schrijfcoach Henny Fortuin. Doe mee en ontvang per schrijfopdracht gratis feedback.

Januari Schrijfmaand met Yoeke Nagel en Henny Fortuin

De schrijfmaand is in het leven geroepen om elkaar te motiveren in het Nieuwjaarsvoornemen van iedere schrijver: meer schrijven. Iedereen kan de dertien praktische en inspirerende schrijfopdrachten van deze maand maken en online zetten op het forum van Schrijven Online voor feedback.

De schrijfopdrachten zijn opgesteld door schrijfcoaches Yoeke Nagel en Henny Fortuin. Yoeke plaatst iedere woensdag en vrijdag een opdracht, Henny iedere maandag. Beide coaches geven feedback op de verhalen die geschreven zijn op basis van hun eigen opdrachten. Lees hieronder de eerste opdracht.

Opdracht #3 - Titels

Door schrijfcoach Henny Fortuin - hoeschrijfjeeenboek.nl
Ik werk bij deze opdrachten bijna altijd met een timer. Dit is om de tijd in de gaten te houden en je onder druk te zetten. Als je maar twee minuten hebt om een lijstje op te stellen (ik werk ook bijna altijd met lijstjes) dan heb je geen tijd om na te denken, om te twijfelen, om perfect te willen zijn. Dan moet je doorwerken. Op die manier omzeil je een aantal blokkades.

Je kunt gewoon een keukenwekker gebruiken, je telefoon of online.

Zo, en nu aan het werk. Je kunt met pen en papier werken of wat je het plezierigst vindt. Dit is spelen, dit is inspiratie opdoen. Dus houd het luchtig.

  • Zet je timer op vijf minuten
  • Maak een lijstje van 20 boektitels. Schrijf gewoon op wat in je opkomt. Het mogen nieuwe titels zijn of bestaande of wat dan ook, maar haast je en schrijf ze op en zorg dat je er binnen de vijf minuten 20 hebt.
  • Doe dat NU! En lees dan pas verder.
  • Kies uit deze 20 titels de titel die je het meeste aanspreekt.
  • Zet je timer op 10 minuten
  • Beschrijf wat voor soort verhaal je denkt dat bij deze titel hoort.
  • Ga nog niet aan het uitwerken. In deze maand doe je inspiratie op, zodat je daarna uit meerdere ideeën kunt kiezen.
  • Zet je titels en eventueel je uitwerking van maximaal 250 woorden op het forum, zodat anderen ook geïnspireerd kunnen worden door jouw titels.

Online publiceren en feedback

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum van Schrijven Online. Daar kunnen Yoeke Nagel, Henny Fortuin en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link
  • Klik op 'Plaats nieuw forumonderwerp' en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Schrijfcoach Henny Fortuin

Op zoek naar meer gratis inspirerende opdrachten van Henny Fortuin? Schrijf je in op www.hoeschrijfjeeenboek.nl.
Je kunt je ook inschrijven voor het Boek-per-jaar-project, verschillende online cursussen en workshops op mooie locaties aan zee.

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/januari-schrijfmaand/120229

Techniek