Afbeelding

unsplash

Internationale literaire organisatie biedt masterclasses aan in Mexico

Heb jij altijd al eens een schrijfworkshop in Mexico willen volgen? Of merk je pas wanneer je dit leest dat dit klinkt als jouw droom? Dan doet het je vast goed om te weten dat dit mogelijk is, met dank aan de literaire organisatie Under the Volcano. Deze non-profit organisatie organiseert elk jaar literaire schrijfmasterclasses in het Engels en Spaans in de Mexicaanse stad Tepoztlán.

Onder de verschillende masterclasses wordt fictie, poëzie, literaire non-fictie, journalistiek en meer aangeboden. Tijdens deze drie uur durende lessen duik je een week lang in je schrijfwerk, met hulp van feedback van succesvolle schrijvers. Daarnaast is er tijd voor speciale literaire evenementen. 

Beurs

Under the Volcano trekt schrijvers, dichters en journalisten van alle cultureel en socio-economische groepen. De helft van alle deelnemers ontvangt ook financiële steun voor hun komst. Dit kan in de vorm van een beurs zijn. Deze beurzen financieren het onderwijs, en zorgen voor 24 nachten accommodatie in een lokaal hotel of andere hostingsituatie. Het is de bedoeling dat de ontvangers van deze beurs alleen werken aan hun creatief proces, een geen andere activiteiten ondernemen in Mexico. Wil je kans maken op een beurs? Let dan op, want de masterclasses hebben verschillende deadlines om de beurzen aan te vragen.

Aanvraag indienen

Lijkt je dit wat? Dan kun je een aanvraag indienen bij Under the Volcano met een motivatiebrief. Als deze bevalt, mag je een voorbeeldtekst van acht tot tien pagina’s in het Engels of Spaans opsturen om je talent te laten zien. Het hele programma (lesgeld, lunches, vier groep diners en alle geplande literaire evenementen) kost in totaal 1995,00 dollar.