Afbeelding

Bron Freeimages

Hoe kies je het juiste perspectief voor jouw verhaal?

Het juiste perspectief kiezen is niet alleen een kwestie van kiezen voor hij, jij of ik. Er komt heel wat meer bij kijken. Je leest er alles over in het komende nummer van Schrijven Magazine. Alvast een voorproefje:.
Door Kathy Mathys

"Mensen die ooit les bij me volgden, kunnen het beamen: ik beklemtoon vaak hoe belangrijk het is om te experimenteren met het perspectief. ‘Kies een ander perspectief en de wereld ziet er anders uit,’ vertel ik mijn studenten. In schrijfboeken is meestal ruime aandacht voor wat we het technisch perspectief noemen, namelijk de keuze voor de eerste, tweede of derde persoon, en minder voor het psychologisch perspectief. Dat laatste verwijst naar de basiskenmerken en achtergrond van het personage. Gaat het om een man of vrouw of misschien wel een transgender, zoals in Frankusstein, de jongste roman van Jeanette Winterson? Waar is je personage opgegroeid en in wat voor omstandigheden? Hoe oud is het personage?"

Schrijven Magazine 4-2019Het hele artikel lezen? Je vindt het in het komende nummer van Schrijven Magazine. Abonnees krijgen dit nummer omstreeks 2 augustus in de brievenbus.

Ben je nog geen abonnee? Neem vóór maandag 22 juli 16:00 u. een abonnement, dan mis je dit nummer niet!

Korting + cadeaus           Korting + het boek Je levensverhaal schrijven

Techniek