Afbeelding

Het allereerste zelfhulpboek van Elizabeth Gilbert

Het allereerste zelfhulpboek van Elizabeth Gilbert Bestsellerauteur Elizabeth Gilbert schreef haar allereerste zelfhulpboek: Big Magic. Een boek waarin Gilbert de kunst van het creatief leven beschrijft.

Een zelfhulpboek

Elizaberh Gilbert is de auteur van de succesvolle autobiografische roman Eat, Pray, Love. Van Eat, Pray, Love werden meer dan tien miljoen exemplaren verkocht en het boek werd in meer dan dertig talen vertaald. Na de opvolger van Eat, Pray, Love, Committed, en de roman The Signature of All Things, komt Gilbert nu met haar eerste zelfhulpboek: Big Magic. Vorige week vrijdag kwam de Amerikaanse schrijfster naar Amsterdam om haar nieuwe boek te presenteren.

Een creatieve maatschappij

Creatief leven is volgens de schrijfster van groot belang. In een interview met het NRC Handelsblad benadrukt Gilbert dat iedereen creatief zou moeten leven. Volgens Gilbert is ieder mens van nature creatief. Wanneer mensen hun creativiteit niet zouden gebruiken, zou de maatschappij veranderen in een maatschappij van gedeprimeerde mensen die alleen maar consumeren om zichzelf beter te voelen, vertelt de Amerikaanse auteur. Niet dat creatief leven per sé eenvoudig is. Creatief bezig zijn is volgens Gilbert vooral saai. Om een project af te maken moet je volgens Gilbert tijdenlang in verveling doorbrengen.

Op dit moment werkt Gilbert aan een roman over showgirls in het New York van de jaren veertig.

Bron

http://www.nrc.nl/handelsblad/2015/11/28/eten-bidden-doorzetten-1560913

Uitgeven

Techniek