Afbeelding

Schrijf schaamteloos

Schrijf schaamteloosSinds een aantal maanden toert de Vlaamse schrijfster Griet op de Beeck door Nederland. Schrijven Online was erbij in De Boei in Vinkeveen.

Tijdens haar lezing las ze voor uit Vele hemels boven de zevende en Kom hier dat ik u kus. Ook las ze voor uit een nog niet gepubliceerd werk. Ze vertelde over haar eerste stappen als schrijfster en hoe ze reageerde toen ze dat felbegeerde belletje ontving van haar uitgever. en vermaakte het publiek met persoonlijke anekdotes uit haar jeugd en adolescententijd. Ook gaf ze een zeer goede tip voor schrijvers in spe.

Op de Beeck benadrukte geregeld het feit dat goed schrijven gepaard moet gaan met het loslaten van het schaamtegevoel. Hoewel haar debuutroman Vele hemels boven de zevende niet autobiografisch is, is het volgens haar wel persoonlijk. Zo las ze een paar passages uit het boek voor waar liefdesrelaties werden beschreven, deze kwamen toch wel overeen met haar eigen liefdeservaringen. Om deze passages te kunnen schrijven moet het schaamtegevoel losgelaten worden.

De avond werd afgesloten met een signeersessie, waarbij Op de Beeck bij iedere bezoeker in het boek iets persoonlijks krabbelde.

De boeken in de pers

De boeken van Op de Beeck werden zeer goed ontvangen. Kom hier dat ik u kus werd door De wereld draait door verkozen als het boek van de maand. Ook zijn de filmrechten van dit boek recentelijk verkocht aan filmproducenten Bastide Films en September Film Production.

In het januarinummer van Schrijven Magazine geeft Griet op de Beeck schrijftips. Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 18 januari een abonnement!

Word abonnee

Techniek