Afbeelding

Maak je Comeback - Hans van Breukelen

Hans van Breukelen en Benno Diederiks

Hans van Breukelen maakt comeback met boek

Aan hoogte- en dieptepunten geen gebrek in het leven van Hans van Breukelen. Zo wordt hij in 1987 door Rinus Michels uit de selectie van Oranje gezet, maar knokt de oud-keeper zich terug om een jaar later het EK in Duitsland te winnen. In 2009 verliest hij zijn vrouw en na een minder geslaagd avontuur bij de KNVB, is Van Breukelen in 2017 op zoek naar een andere weg. Dan stuurt coach Benno Diederiks hem een berichtje. Dat trekt Van Breukelen niet alleen uit het dal en leidt tot het boek Maak je comeback, maar geeft hem ook een nieuw toekomstperspectief.

Door Ricardo Jupijn

Van Breukelen: ‘Ik zat niet lekker in mijn vel. Ik was op de vlucht voor alles en dat is helemaal niets voor mij: ik ben een vechter. In die periode vroeg Benno of ik meelezer wilde worden van een boek waar hij aan werkte. Ik was nieuwsgierig waar het over ging. “Mentale innovatie,” was zijn antwoord. Toen vroeg ik of hij dat in normaal Nederlands wilde uitleggen. Het bleek dat hij een plan had bedacht om mensen de regie over hun leven terug te geven...

Het hele artikel lezen?

Dit is een fragment uit een artikel dat zal verschijnen in het winternummer van Schrijven Magazine. Abonnees van Schrijven Magazine krijgen dit nummer omstreeks 13 december in hun brievenbus.

Het hele artikel lezen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 2 december 12:00 u., dan krijg je ons winternummer thuisgestuurd!

WORD ABONNEE GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU

De opbrengsten van het boek Maak je comeback van Hans van Breukelen en Benno Diederiks worden geschonken aan Stichting Overleven met alvleesklierkanker. Zie: supportcasper.nl

Bron

https://schrijvenonline.org/magazine/2019-6