Start » Nieuws » Giro di Poesia

Giro di Poesia

13 Mei 2016

Doe mee aan de Giro di Poesia. Lees meer op Schrijven Online. Vind je het heerlijk om te fietsen en ben je fan van poëzie? Dan is dit iets voor jou! Op zaterdag 4 juni 2016 wordt voor de eerste keer de Giro di Poesia georganiseerd. Een fietstocht door Nederland en Vlaanderen, gecombineerd met voorgedragen gedichten.

Route

De Giro di Poesia is zo’n 60 kilometer lang en neemt je mee door het Nederlandse Mergelland en de Vlaamse Voerstreek. De tocht gaat langs verschillende knooppunten en op vijf van deze punten zullen dichters de deelnemers verrassen en vermaken met (wieler)poëzie.

De tocht zal om 11:00 starten en er zijn geen kosten aan de deelname verbonden. De start bevindt zich bij het Amstel Gold Race Experience in Valkenburg. Hier kun je tegen betaling douchen, omkleden, eten en drinken. Verdere bevoorrading wordt niet geregeld door de organisatie.

De route is redelijk vlak en er zit maar één echt helling in. Mocht je nou niet zo’n fanatieke fietser zijn, maar je wilt de voordrachten wel horen, dan kun je uiteraard met een andere vorm van vervoer naar de desbetreffende knooppunten toe komen.

Voordrachten

Tijdens de Giro di Poesia zullen Nederlandse en Vlaamse dichters (wieler)poëzie voordragen. Dit zal op gezette tijden gebeuren op vijf verschillende knooppunten. Deze tijden en knooppunten zijn hier te vinden. In totaal zullen er twaalf dichters optreden tijdens de fietstocht.

De verschillende locaties waar de voordrachten plaats zullen vinden zijn daar ook te vinden. Zo kun je, ook als je niet deelneemt aan de fietstocht, toch de dichters aan het werk zien. Uiteindelijk zullen alle voorgedragen gedichten gebundeld worden in een boek wat aan het einde van de tocht en via internet beschikbaar gesteld zal worden.

Meer informatie

Je kunt alles over de Giro di Poesia, zoals de precieze route en aanwezige dichters, hier nalezen.
Ben je enthousiast geworden en wil je deelnemen aan dit leuke initiatief? Opgeven kan via een mailtje naar mielvanstreels@hotmail.com. Verdere informatie wordt daarna naar je opgestuurd.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Dichtvormen – Slam Poetry
- Gedicht van de week
- Voorkeur Libris Literatuurprijs
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Literair tijdschrift Alice, onderdeel van Schrijven Magazine

Stuur je allerbeste verhaal of gedicht in naar ons eigen literaire tijdschrift.

Meer informatie
Schrijven Magazine Plus

Lees het eerste nummer gratis!

Kijk snel verder
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Schrijven Magazine Plus

Lees er alles over in de eerste - gratis! - editie van Schrijven Magazine Plus!

Lees het artikel