Afbeelding

Doe mee aan de Harland Award Verhalenwedstrijd

Doe mee aan de Harland Award VerhalenwedstrijdDe Harland Award Verhalenwedstrijd is een jaarlijkse bekroning van de beste korte verhalen in de fantastische genres. Dat wil zeggen: fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme in brede zin.

Deelname

Om mee te doen, schrijf je een verhaal van maximaal 10.000 woorden, in het Nederlands, dat valt onder een van bovenstaande genres. Tip: naast kwaliteit let de jury ook op de originaliteit van het verhaal en de manier waarop het fantastische element is verwerkt.

Je kunt met maximaal twee verhalen deelnemen; deelnamekosten zijn € 10,- per verhaal. De inzendtermijn opent op 1 augustus en de deadline is 1 september.

Prijzen

De winnaar van de Harland Award Verhalenwedstrijd wordt bekendgemaakt op de Dag van het Fantastische Boek 2018. De precieze datum is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk weer in april zijn.

De hoofdprijs bedraagt € 1.000,- en er zijn een tweede en derde prijs van respectievelijk € 300,- en € 100,-. Extra prijzen zijn de Debutantenprijs en de Fenixprijs, elk van € 50,-. De Debutantenprijs gaat naar de hoogst eindigende deelnemer die nog niet eerder aan de wedstrijd heeft meegedaan, en de Fenixprijs naar de deelnemer met de hoogste stijging op de ranglijst ten opzichte van vorig jaar.

Voor veel deelnemers is het juryrapport een belangrijke reden om mee te doen. De jury levert feedback op alle deelnemende verhalen en hoopt zo om Nederlandstalige schrijvers in de verbeeldingsliteratuur te helpen hun schrijven te blijven verbeteren.

Kijk op de website van de Harland Awards voor meer informatie en voor het insturen van je verhaal.

Bron

www.harlandawards.eu/