Afbeelding

Bron: Shutterstock

De leukste schrijfwedstrijden van deze zomer

De leukste schrijfwedstrijden deze zomerDeze zomer kun je weer lekker gaan schrijven. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in de maanden juni tot en met augustus voor je op een rijtje gezet.

Schrijfwedstrijd De Gouden Eeuw

In samenwerking met IsGeschiedenis en Historische Verhalen organiseert Schrijven Online de schrijfwedstrijd De Gouden Eeuw. Inzendingen moeten binnen het thema ‘de Gouden Eeuw’ passen en moeten tussen de 1500 en 2500 woorden zijn. De verhalen moeten gebaseerd zijn op historische feiten en gebeurtenissen.
De twintig beste verhalen worden gebundeld en zullen verschijnen in boekvorm tijdens De Maand van de Geschiedenis. De auteurs van deze verhalen krijgen een auteursexemplaar. De beste drie verhalen winnen daarnaast ook een mooi boekenpakket.
Deadline: 1 augustus
Meer informatie: klik hier 

 

Een droomwedstrijd

In samenwerking met schrijver en dichter Gerard Rozeboom organiseert uitgeverij AquaZZ een schrijfwedstrijd met het thema ‘dromen’. Het thema kan zo breed mogelijk genomen worden, je mag schrijven over mooie, enge of stoute dromen. Inzendingen mogen maximaal 5000 woorden zijn, zowel fictie als non-fictie is welkom.
Uit alle inzendingen worden de beste verhalen gekozen en gepubliceerd in de bundel Droomverhalen. De schrijver van het winnende verhaal ontvangt een exemplaar gratis en over de verkopen van dit boek ontvangt hij/zij royalty's.
Inzendingen moeten in het Nederlands zijn geschreven en mogen niet eerder gepubliceerd zijn.
Deadline: 23 juni
Meer informatie: klik hier 


Wat bedenk jij voor ‘Zaterdagavond’?

Schrijverspunt organiseert een schrijfwedstrijd met het thema ‘zaterdagavond’. Het genre is vrij, zolang de zaterdagavond op de een of andere manier in het verhaal is verwerkt. De verhalen mogen maximaal 1250 woorden zijn en mogen niet eerder zijn gepubliceerd.
De winnende verhalen worden gepubliceerd in een bundel, welke de winnaars toegestuurd krijgen.
Deadline: 30 juni
Meer informatie: klik hier 


De grote Lowlands schrijfwedsrijd 2017

Dit jaar organiseert Lowlands voor de vijfde keer een schrijfwedstrijd. Ook dit jaar gaan zij in samenwerking met het NRC en uitgeverij van Nijgh & Van Ditmar op zoek naar Nederlandstalig literair talent.
Je kunt meedoen door een verhaal van 1000 tot 1500 woorden in te sturen, uitsluitend proza. Deelnemende verhalen mogen niet eerder ingezonden zijn en er is maar één inzending per persoon toegestaan.
Uit alle inzendingen kiest een vakkundige jury onder leiding van schrijver Renske de Greef de beste twintig verhalen uit, welke op de shortlist komen. Uit deze twintig verhalen wordt een shortlist gekozen van de drie beste verhalen. Tijdens Lowlands wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Deze wint onder andere een gesprek met uitgeverij Nijgh & van Ditmar en een publicatie in het NRC.
Deadline: 14 juni
Meer informatie: klik hier 

 

Spannende schrijfwedstrijd

De Nederlandse Bibliotheek [ZM1] en het Algemeen Dagblad slaan de handen ineen voor de Spannende Schrijfwedstijd. De wedstrijd, waarbij wordt opgeroepen een spannend vakantieverhaal van maximaal 750 woorden in te sturen, start op 3 juni en loopt tot 25 juni 2017.
Niemand minder dan thrillerauteur Simon de Waal kiest als juryvoorzitter het winnende verhaal, dat wordt geplaatst in Algemeen Dagblad. De winnaar krijgt een een meet-and-greet én een mini-masterclass thrillerschrijven van Simon de Waal!
Deadline: 25 juni
Meer informatie: klik hier