Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (43)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (43)In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn.

Melissa Wouters - De grootmeester

2 december
Zwijgend zaten ze tegenover elkaar, hun ogen gericht op het bord. Ze zag een uitweg uit haar problemen. Zou hij haar plannen weer doorzien? Vanuit haar knieën kroop de spanning door haar lichaam omhoog. Ze overwoog, heroverwoog, telde nog eens, dacht vooruit. De klok tikte. Dit moest goed zijn. Ze schoof de loper over het bord. Terwijl ze haar tijd stopte, zocht ze een reactie op zijn gezicht.
Onverstoorbaar nam hij een pen, noteerde de zet voor de analyse achteraf, nam zijn dame en zette haar schaakmat.
Onthutst keek ze hem aan.
‘Nog een potje?’ vroeg hij.

Ypie Haitsma Bakker - Makkumermeerpolder 1929

3 december
Daar, waar ooit het water, befaamd om blei en paling, het land begrensde en meeuwen krijsend zweefden op thermiek, bevolkten kraaien de laag mestzuchtige weilanden.
Terwijl de oostenwind het volk opzweepte en een blikken stem verslag deed van bevroren ledematen op ijzeren benen, kraste de tijding, als een vlijmscherp mes over marmeren glas.
Toen de raven in pronkend zwart hun veren poetsten, bevroren tranen bij de kachel achter de polderdijk.
De dagen lengden en waar menig boer na ’t hooien de weilanden bemestte, stuitte men bij het spitten in de mestvaalt nog steeds op grote brokken ijs.

Frans van der Eem - The End

4 december
De dag rekt zich uit en schudt de hitte loom van zich af. Aan de horizon gloeit de lucht op in een rode gloss, alsof God zijn lippen stift voor een laatste, vurige kus. Ik open de achterbak, haal het hout eruit en leg het naast de stookplaats die ik heb afgebakend met bestofte stenen.
Ze zal nu wel weten dat ik wegblijf. Ik liet haar slapend achter, in de koelte van de vroege ochtend, met haar dromen die mij zo verstikten.
Het vuur laait op. Buiten de lichtcirkel komt de woestijn tot leven. Net als ik.

Ruud Minnee - VUUR

5 december
Met de handen op de rug gebonden
stond hij voor het executiepeloton
Tussen zijn lippen hing zijn laatste wens
Een sigaar van goede kwaliteit
Hij heeft er nauwelijks van genoten
Toen hij om vuur vroeg vielen de schoten

Nancy Bastiaans- Lommen - Verfraaien

7 december
Na het oplossen van het hechtdraad schoten mijn ogen afwisselend en ongecoördineerd alle kanten uit. Ik wilde graag een frissere oogopslag, maar dit? Ach, ik ben de moeilijkste niet dus liet ik een klacht achterwege. Toen ik echter na een borstlift merkte dat mijn meisjes wiebelden als ik stilzat, rook ik onraad. De druppel was toen mijn buik na een wandcorrectie zonder muziek begon te dansen.
Ik raadpleegde mijn zorgverzekeraar. Er werd mij toen haarfijn uitgelegd dat het echt mijn eigen schuld was. Had ik maar niet naar de spastisch chirurg moeten gaan.

Voor meer ultrakorte verhalen en om je eigen verhaal te delen: ga naar de Facebookgroep.