Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (40)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (40)In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn.

Gijs Smit

11 november
Beste lezers, mijn verontschuldigingen, maar ik heb vandaag een slecht humeur.
Gisteravond stormde ik de kamer van mijn zoon binnen om hem te wijzen op achterstallig huiswerk. Hij keek me ongeïnteresseerd aan en veegde me weg. Ik kwam terecht tussen allerlei drukke Youtube-filmpjes en nietszeggende Whatsapp-berichtjes. Ik raakte hierdoor zo overprikkeld dat ik de afgelopen nacht geen oog meer dicht kon doen. Dat wreekt zich nu. Nogmaals mijn verontschuldigingen.

Thomas Geoffroy - Welterusten

11 november
Welterusten en slaap zacht. De woorden ontglippen mij terwijl mijn geliefde haar ogen sluit. Terwijl ze ze sluit denkt ze niet na maar voelt mijn strelende hand. Mijn handen hebben eens een man geslagen, nu zijn ze zichzelf en strelen ze.

Sarina Schrijft

11 november
Mijnheer de President, met zoveel mooie woorden
wat heb je geleerd over oorlog en massamoorden
Neem het zware zwaard eens in eigen hand,
vecht ook voor jezelf en je uitgestrekte vaderland.
Minister met je politieke betogen,
je hebt heel dikwijls ons voorgelogen,
ondanks je mooi uitgeschreven campagnebelofte
je gezworen eed en je vijfjaarlijkse gelofte
je steekt als elk ander zoveel geld in eigen zak
en dat voor onze ogen met schaamteloos gemak.
Mijn broer, mijn vriend wij zullen verder zwoegen
met wapens of traktor de aarde omploegen
wij mogen werken en verder studeren
de geschiedenis zal altijd weder keren

Patricia Brusten

14 november
Niana zwemt al dansend rond. Met haar slanke armen en handen maakt ze sierlijke bewegingen. Haar staartvin gebruikt ze kunstig om mooie wentelingen te maken. Vandaag was ze de snelste van de klas op zeemeerminschool. Ze is heel blij en ziet niet dat ze wordt gadegeslagen door El Rumbazo.
Met zijn zwarte kraaloogjes, zijn platte snuit en littekens van de vele gevechten ziet de haai er zeer angstwekkend uit.
Hij koestert echter een onmogelijke liefde voor Niana. Ze is zo 'n lieflijke verschijning. Zijn haaienhart begint steeds sneller te kloppen als hij haar ziet.

Nancy Bastiaans- Lommen - De mondpianiste

15 november
Gaat u maar zitten dan laat ik de stoel in ligstand zakken. Prima, ja en nu uw mond zover mogelijk openen. Eerst ga ik stemmen. Oeps hier zit een valse A. Even erlangs strijken met flosdraad. Mooi zo die is weer loepzuiver. We kunnen beginnen.
Vandaag speel ik voor u ‘Das wohltemperierte klavier’ van Johann Sebastian Bach.
Klaar, u mag spoelen.

Voor meer ultrakorte verhalen en om je eigen verhaal te delen: ga naar de Facebookgroep.