Afbeelding

Deze 5 schrijvers schreven de meeste boeken in hun carrière

Sommige auteurs schreven zoveel, dat ze honderden of zelfs duizenden boeken konden uitgeven. Welke vijf schrijvers hebben de meeste boeken uitgegeven? En wie van hen schrijft nog steeds? Lees dit artikel als je de antwoorden wilt weten.


1. Corín Tellado

Corín Tellado (pseudoniem van María del Socorro Tellado López, 1927-2009) was een Spaanse schrijfster. Ze heeft meer dan 4000 boeken geschreven, waarvan sommige zijn bewerkt tot radio- en televisieseries. De meeste van haar werken zijn romantische verhalen en fotoromans. Haar boeken waren bestsellers in Spanje en Latijns-Amerika. Tellado zag zichzelf als auteur van realistische verhalen over de moeilijkheden van het leven en de liefde bij normale vrouwen in hedendaags Spanje.

Bronnen: britannica & theguardian.com

2. Ryoki Inoue

Ryoki Inoue (1946) is een Braziliaanse schrijver van Japanse en Portugese afkomst. Momenteel is hij volgens Guinness World Records de meest productieve schrijver die nu leeft. Hij is opgeleid tot chirurg. Sinds het begin van zijn carrière in 1986 heeft hij iets minder dan 1100 boeken gepubliceerd, en hij schrijft nog steeds. Hij schrijft werken in verschillende genres, waaronder detectives, romantische verhalen en biografieën.  Volgens hem is het geheim van creatief schrijven 98 procent zweet, 1 procent talent en 1 procent geluk. 

Bron: ryoki.com.br 

3. Kathleen Lindsay

Kathleen Lindsay (1903-1973) was een Engelse auteur van romantische verhalen, misdaadthrillers en enkele science fiction-verhalen. Ze publiceerde meer dan 900 boektitels. Ze is drie keer getrouwd geweest en schreef zowel onder die drie achternamen als acht andere pseudoniemen. Van de science fiction-verhalen bracht zij The Grim Tomorrow in 1953 bijvoorbeeld uit onder het pseudoniem Mary Richmond, Fear Rides the Air in hetzelfde jaar als Hugh Desmond  en Invasion from Space in 1954 als Nigel Mackenzie.

Bronnen: sf-encyclopedia.com & wikipedia

4. Lauran Bosworth Paine

Lauran Bosworth Paine (1916-2001) was een Amerikaanse schrijver van westernverhalen. Paine publiceerde meer dan 850 boeken. Zijn eerste boek was Arrowhead Rider uit 1956. Omdat zijn uitgevers maar een gelimiteerd aantal boeken onder één auteursnaam wilden publiceren, heeft hij tientallen pseudoniemen gebruikt. In zijn verhalen gebruikte hij de kennis die hij opdeed als rodeoruiter, paardentrainer bij filmstudio’s en veehandelaar.

Bron: fantasticfiction.com 

5. Enid Mary Blyton 

Enid Mary Blyton (1897- 1968) was een Engels schrijfster van kinderboeken. Haar eerste boek Child Whispers werd in 1922 gepubliceerd. Ze schreef meer dan 700 boeken en was een van de populairste kinderboekenschrijvers van de twintigste eeuw. Ze werd opgeleid tot onderwijzeres maar stopte met deze opleiding in 1926, waarna ze alleen nog met een carrière als schrijver bezig was. Een terugkerend personage in haar verhalen is Noddy, die het eerst voorkomt in Noddy goes to Toyland in 1949. In de jaren 50 en 60 kreeg ze veel kritiek, waaronder de opmerking dat meisjes in haar verhalen een traditionele vrouwenrol hebben. Later bekende ze echter dat ze een jongensachtig personage uit haar boekenserie De Vijf op zichzelf baseerde.

Bron: oudejeugdboeken.nl

De lijstjes met meest productieve schrijvers verschillen. Voor de lijst hierboven is de volgende webpagina aangehouden: thewhynot100.blogspot.com

Lees ook: Productiever schrijven? Zo voorkom je afleiding door het internet