Afbeelding

Beeld: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missenNog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Bezoek een schrijfcafé in Utrecht of Amstelveen, of ga schrijven aan de hand van schilderijen in Den Haag.

Schrijfcafé Zintrige

Datum: vrijdag 11 augustus van 10:00-12:00
Locatie: Utrecht

Wil je wel schrijven, maar krijg je niks op papier? Kom inspiratie opdoen bij Schrijfcafé Zintrige. Het schrijfcafé is voor iedereen toegankelijk, met of zonder schrijfervaring. De focus ligt op creatief schrijven en freewriting aan de hand van uiteenlopende opdrachten. Als je deze vrijdag niet kunt, niet getreurd: het is een maandelijks terugkerend evenement op vrijdagochtenden en dinsdagavonden. Aanmelden kan via de website.

Kijk hier voor meer informatie.

Schrijfcafé Villa Randwijck

Datum: vrijdag 11 augustus van 10:00-12:00
Locatie: Amstelveen

Ook in Amstelveen wordt elke tweede vrijdag van de maand een schrijfcafé gehouden. In het buurthuis Villa Randwijck kun je vrijdagochtend lekker ongedwongen komen schrijven, op gang geholpen door laagdrempelige en creatieve schrijfopdrachten.

Kijk hier voor meer informatie.

Kijken, schrijven en beleven

Datum: zondag 13 augustus van 10:30-13:00
Locatie: Den Haag

In het Gemeentemuseum in Den Haag kun je zondag gaan schrijven aan de hand van de tentoonstelling Rumoer in de stad, met schilderijen van het stadsleven in de 19e eeuw. Door je al schrijvend af te vragen wat het schilderij voor jou te betekenen heeft, beleef je het kijken veel intenser. Je krijgt schrijfoefeningen om in je eigen tempo mee aan de slag te gaan, om vervolgens de ervaringen en geschreven teksten met elkaar te delen.

Kijk hier voor meer informatie.

Techniek