Afbeelding

Beeld Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

De leukste schrijfactiviteiten voor dit weekend.Nog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Leer voor kinderen schrijven in Leuven, haal basisschoolherinneringen op in Tilburg of leer alles over fantasy in Ninove.

Schrijven voor kinderen en jongeren

Datum: vrijdag 23 februari 2018 vanaf 10.00
Locatie: Leuven, België
Wil jij de nieuwe Annie M.G. Schmidt worden? In deze cursus, die bestaat uit vier vrijdagochtenden, leer je hoe je schrijft voor kinderen en jongeren. Je wordt begeleid van het eerste idee van een kinderverhaal tot het ontwikkelen van personages. Ook wordt er stilgestaan bij het verhaalscenario, woordenschat en humor.

Heb je al ooit eerder een cursus kinderverhalen gevolgd? Dat is geen probleem. De schrijfdocent heeft een koffer vol oefeningen en zoekt graag voor jou nieuwe uitdagingen. Lees hier meer.

Herinneringen van de basisschool

Datum: zondag 25 februari 2018 van 10.00 tot 12.00
Locatie: Tilburg
Samen spelen op het schoolplein, in elkaars vriendenboekje schrijven en natuurlijk de schoolfoto. Bij het schrijfcafé in Tilburg ga je terug in de tijd. Waar denk jij aan als je terugdenkt aan je kindertijd op de basisschool? Van welke herinneringen krijg je een glimlach op je gezicht? Of zijn er dingen die je liever zou vergeten? Door middel van schrijfoefeningen bevind je je weer in het klaslokaal. Lees hier meer.

Fantasy schrijven voor beginners

Datum: zondag 25 februari 2018 vanaf 15.15
Locatie: Ninove, België
Bevind je je het liefst in totaal andere werelden en ben je dol op fantasy? Dan is de workshop ‘fantasy schrijven voor beginners’ iets voor jou. Samen met schrijfsters Petra Doom en Greet Ilegems ga je enkele belangrijke aspecten van het genre bekijken om je op weg te helpen. Van het bouwen van een fantasywereld en magiesystemen tot het kiezen van de juiste setting en het geloofwaardig beschrijven van niet-menselijke wezens. Ook staan ze stil bij het verschil tussen het schrijven voor volwassenen en young adults. In deze middag kun je je eigen verhaalidee ontwikkelen en krijg je feedback hierop.

Mocht je je verder willen verdiepen in het fantasygenre dan kun je om 14.00 uur naar de lezing van de schrijfsters. Klik hier voor meer.

Benieuwd welke schrijfactiviteiten bij jou in de buurt plaatsvinden? Bekijk het hele overzicht hier.

Door Nicolette Hendriks

Techniek