Afbeelding

Beeld: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missenNog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Bezoek een schrijfcafé in Den Bosch, schrijf je eigen smartlap in Utrecht of doe schrijfinspiratie op in de natuur van Amelisweerd.

Schrijfwandeling Amelisweerd

Datum: vrijdag 17 november van 10:00-13:00
Locatie: Utrecht
Zintrige organiseert weer een schrijfwandeling door de prachtige natuur van Amelisweerd. Je krijgt een schrijfopdracht waar je tijdens de wandeling van ongeveer 3 kilometer rustig over na kunt denken. Na de rustgevende wandeling ga je ergens zitten en kun je in ongeveer een uur je opgedane inspiratie omzetten in een verhaal. Schrijfervaring of -niveau is niet belangrijk, als je er maar plezier aan beleeft!
Kijk hier voor meer informatie.

Schrijf je eigen smartlap

Datum: vrijdag 17 november van 19:30-21:00
Locatie: Utrecht
Bloed, zweet en drama. Ontdek tijdens het Utrechtse Smartlappenfestival (van vrijdag 17 november t/m zondag 19 november) de geheimen van een goede smartlap. Met speelse en creatieve schrijfoefeningen ga je aan de slag met je eigen sores en schrijf je jouw tranentrekkende tekst op een zakdoek (ja, echt). De workshop wordt gegeven door schrijfdocenten Annemarie van den Brink en Trea Scholten van Tools voor taal.
Kijk hier voor meer informatie.

Schrijfcafé Stroomvantaal

Datum: zaterdag 18 november van 10:00-12:15
Locatie: Den Bosch
Dit schrijfcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die van schrijven houden. Het is een laagdrempelige manier om ongedwongen te schrijven, nieuwe inspiratie op te doen en te experimenteren met verschillende stijlen en tekstvormen. Je krijgt toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig.
Kijk hier voor meer informatie.