Afbeelding

De vijfde dag-schrijfwedstrijd

[Deze wedstrijd is gesloten] De strijd tussen mens en natuur is een permanente bron van verhalen. Denk maar aan Into the Wild van Jon Krakauer of The old man and the sea van Ernest Hemingway. Aan jou de uitdaging om een verhaal van maximaal 500 woorden hier aan toe te voegen. Het mag spannend zijn, essayistisch, of grappig. Het is jouw verhaal. Maar er moet in ieder geval één element in voorkomen en dat is een zwarte kraai.

Deadline

Inzenden kan tot en met 31 maart 12:00 uur via dit formulier. De uitslag wordt bekend gemaakt op 14 april op de homepage van Schrijven Online.

De jury

De jury bestaat uit: San Bos, auteur van Je moet wat en winnaar van de Nieuw Proza Prijs. Marlen Beek-Visser, auteur van Stem! en organisator van schrijfworkshops en in mei deze schrijfweek in Italië. Frank Noë, hoofdredacteur van Schrijven Magazine en auteur van De vijfde dag waar deze schrijfwedstrijd op is gebaseerd.

Winnen

De drie winnende verhalen worden gepubliceerd in het literaire katern Alice van Schrijven Magazine van juni. De winnaars ontvangen elk 1,5 uur individuele schrijfcoaching van een van de juryleden en krijgen een boekenpakket van Nieuw Amsterdam Uitgevers.

Techniek