Start » Nieuws » De vijfde dag-schrijfwedstrijd

De vijfde dag-schrijfwedstrijd

29 Februari 2016

[Deze wedstrijd is gesloten] De strijd tussen mens en natuur is een permanente bron van verhalen. Denk maar aan Into the Wild van Jon Krakauer of The old man and the sea van Ernest Hemingway. Aan jou de uitdaging om een verhaal van maximaal 500 woorden hier aan toe te voegen. Het mag spannend zijn, essayistisch, of grappig. Het is jouw verhaal. Maar er moet in ieder geval één element in voorkomen en dat is een zwarte kraai.

Deadline

Inzenden kan tot en met 31 maart 12:00 uur via dit formulier. De uitslag wordt bekend gemaakt op 14 april op de homepage van Schrijven Online.

De jury

De jury bestaat uit: San Bos, auteur van Je moet wat en winnaar van de Nieuw Proza Prijs. Marlen Beek-Visser, auteur van Stem! en organisator van schrijfworkshops en in mei deze schrijfweek in Italië. Frank Noë, hoofdredacteur van Schrijven Magazine en auteur van De vijfde dag waar deze schrijfwedstrijd op is gebaseerd.

Winnen

De drie winnende verhalen worden gepubliceerd in het literaire katern Alice van Schrijven Magazine van juni. De winnaars ontvangen elk 1,5 uur individuele schrijfcoaching van een van de juryleden en krijgen een boekenpakket van Nieuw Amsterdam Uitgevers.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Wedstrijd ‘Schrijven voor Afghanistan’
- Foto-schrijfopdracht #9
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én cadeaus!

Profiteer nu!
Storytelling in 12 stappen

Essentieel voor (tekst)schrijvers!

Meer over dit boek
Dit móet je weten over het schrijven van dialogen

Je leest er alles over in Schrijven Magazine Plus!

Meld je aan
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!