Afbeelding

Beeld Pexels

De top 5 meest gelezen artikelen van 2017

De top 5 meest gelezen artikelen van 2017Afgelopen jaar is er veel nieuws rondom taalfouten bekeken. Ben je ook bang dat je een bekeuring krijgt van de taalpolitie? Bekijk dan onderstaande artikelen.

1. Deze 5 taalfouten van toen zijn nu heel normaal

Frikandel, uitprinten en overnieuw zijn woorden die een aantal jaren terug nog fout waren. Nu staan ze in het Groene Boekje. Maar let op: soms brengt zo’n nieuw woord een klein betekenisverschil met zich mee. Ontdek het hier.

2. 6 taalfouten die makkelijk te vermijden zijn

Iedereen maakt wel eens fouten, ook wanneer je de regels goed kent. Denk aan wanneer je dat of wat gebruikt, of dan of als. Vermijd deze fouten door hier naar de uitleg te gaan.

3. 3 veelgemaakte fouten bij het schrijven van een kort verhaal

Veel schrijfwedstrijden vragen om een kort verhaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je hierin uitblinkt? Lees hier hoe je dat kan doen.

4. Fabels en feiten over taalfouten

Wat is het nu? Een aantal mensen ging of gingen naar het station? Veelgemaakte taalfouten liggen lang niet altijd zo vast als je denkt. Ontdek hier wat waar is en wat niet.

5. Veelgemaakte taalfouten met de tantebetjeconstructie

Wie is tante Betje? Tantebetjeconstructie is een veelvoorkomende taalfout die tante Betje vroeger maakte. Maar wat houdt dit in? Lees het hier.

Door Nicolette Hendriks

Techniek