Start » Nieuws » De meest opvallende UKV’s van deze week

De meest opvallende UKV’s van deze week

14 April 2018

De leukste ultrakorte verhalenIn de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn. Ook zetten we het verhaal met de meeste likes in de spotlight.

Monique de Rooij – Slaapkamergeheimen
(publiekswinnaar)
8 april

Toen ze het me opbiechtte verbrak ik resoluut de vriendschap. Niet dat ik jaloers was, maar je beste vriendin met je ex, dat komt te dichtbij. Sommige geheimen geef je nou eenmaal niet prijs, ook al bespraken we voorheen weleens intieme details uit ons liefdesleven. Haar vorige vriendje bijvoorbeeld, raakte opgewonden van verpleegsterspakjes. 'Ach', zei ik, 'iedereen heeft wel wat. Hans wil het liefst op z'n hondjes.' Dat vond zij dan weer minder schokkend. Intussen vraag ik me dagelijks af of Hans haar zijn preoccupatie al heeft toevertrouwd. En of zij überhaupt wel in dat hondenpak past.

Wilfred van Breda - nieuwe vriend...
13 april

Van mijn moeder kreeg ik een opgewonden whatsapp dat ze nu haar ideale vriend had gevonden sinds het overlijden van haar man drie jaar geleden. Die middag ging ik op visite en vond ik haar met een oudere, sportief uitziende grijze man knusjes op de bank. Handen vast en kussend en lachend. Toen ze koffie ging maken liep ik mee naar de keuken en vroeg.' En..is hij nu je ideale vriend.' Met een rood hoofd keek ze me aan. 'Ben je gek. Dit is de buurman. Sjaak komt vanavond.'

Nel Goudriaan - Verlaten
10 april

Verbijsterd staart ze naar haar lege tijdlijn. Geen poezenfoto's, vrolijke vrienden, geen bloesem, zelfs geen ultrakort verhaal. Alsof ze na een gezellige stapavond alleen in het café is achtergelaten. Ze roept: 'Oehoe, waar zijn jullie?' Haar stem blijft hangen in de leegte. Ze opent haar vriendenlijst: van de tweehonderdvijftig zijn er nog maar dertien over. Een paar ervan zijn al enkele jaren geleden overleden. Toch plaatst ze een foto en kijkt elke vijf minuten of er al een like is. Tevergeefs. Langzaam dringt tot haar door dat ze voortaan voor zichzelf leeft. Er wordt niets meer gedeeld. Helemaal niets.

Nancy Bastiaans - De belofte
10 april

Ze slentert door de digitale straat en krijgt een por. Vrolijk port ze terug. Al die vriendelijkheid en liefde. Vlug stuurt ze een 'verdrietig' voor een overleden kat, een 'geweldig' voor een mooi gedicht en een 'verbluft' voor de schrijfvriendin die haar kronkel niet kan volgen. Na een paar blije ballonnen wordt ze misselijk. Koude rillingen en verkrampte spieren tergen haar. Een stem fluistert: 'Vermoord op zijn minst één personage.' Nee, ze heeft het beloofd, één lief verhaal. Een steek in haar borst. Haar man belt 112. Op haar grafsteen staat geschreven: 'Gedood door een happy end' 

Remke Jansen - Inschatting
7 april

Een paar jaar geleden las ik een artikel over het oversekste lieveheersbeestje. Niet over een specifiek lieveheersbeestje, maar over de hele bestaande meute. Vanmorgen zag ik er een zitten. Ik betrapte mezelf erop dat ik instinctmatig mijn badjas wat strakker dichtknoopte. Hij grijnsde en tikte op zijn voorhoofd.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- De meest opvallende UKV’s van deze week
- Naar welke media kun je korte verhalen sturen en waar wordt op gelet?
- De gereedschapskist van de schrijver: sprekende details
- De gereedschapskist van de schrijver: de plotwending
- Je baan opzeggen om te schrijven? Blog: een schrijvend leven
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
Schrijftips van Murakami? Lees Schrijven Magazine
  • De 9 grootste schrijfvalkuilen – en hoe je ze voorkomt
  • Het geheim van goede personages
  • Tutorial schrijven met al je zintuigen.
  • Schrijftips krijgt van de Japanse grootmeester Haruki Murakami.
  • Jaap Robben over het  geheim van de perfecte zin.
  • Schrijven gelukkig maakt - nu wetenschappelijk bewezen!.
  • Schrijftips van Paolo Giordano (De eenzaamheid van priemgetallen).
  • Bouw je eigen fantasywereld.
  • Show don't tell in non-fictie/

Wie zich vóór maandag 21 januari 16:00 u. heeft aangemeld als abonnee, krijgt dit nummer thuisbezorgd.

MELD JE AAN