Afbeelding

Bron Pixabay

De leukste schrijfwedstrijden van november en december

schrijfwedstrijden november decemberHet einde van het jaar nadert, maar er valt nog genoeg te schrijven. Er zijn  weer een aantal hele leuke wedstrijden om aan mee te doen. Deze 5 hebben een deadline in november en december en zijn wat ons betreft echte aanraders.

Harland Award Verhalenwedstrijd

De Harland Award Verhalenwedstrijd is een jaarlijkse bekroning van de beste korte verhalen in de fantastische genres. Dat wil zeggen: fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme in brede zin. Om mee te doen schrijf je een verhaal van maximaal 7.500 woorden in het Nederlands dat valt onder een van bovenstaande genres.

Deadline: 1 november 2018
Winnen: € 1000
Meer informatie: https://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/143700

WEL wedstrijd flitsverhaal/prozagedicht i.s.m. Lions Club Leuven 

Erasmus Wedstrijd flitsverhaal/prozagedicht WeL i.s.m. Lions Club Leuven. Alle ultrakorte verhalen zijn WeLkom d.w.z. sprookjes, fabels, parabels, verhalende cursiefjes e.d. (voor een volwassen publiek). Er worden geldprijzen van 400, 200 en 125 euro vergeven.

Deadline: 15 december 2018
Winnen: €400, €200 €125
Meer informatie: http://uwel.welkomstraat.be/wedstrijden

SweekStars 2018 – Discovering the Stars of Storytelling

Het idee is simpel: je kunt met al je verhalen meedoen zolang het verhaal niet op een shortlist heeft gestaan of heeft gewonnen. Nieuwe en oude verhalen, poëzie en proza, zeer kort verhaal of compleet boek – alle verhalen zijn welkom. Er is ook geen limiet op het aantal inzendingen per persoon! Je kunt meedoen in een (of meerdere) van de vier categorieën: Poëzie, Zeer Kort Verhaal, Kort Verhaal en Boek. Én er is zoals altijd een publieksprijs!

Deadline: 22 december 2018
Winnen: €50 + schrijfcursus + boeken + meer
Meer informatie: https://blog.sweek.com/nl/sweekstars-2018-nld/

Editio Debutantenschrijfwedstrijd 2019

De Debutantenschrijfwedstrijd is een initiatief van De Stichting Beter Schrijven. Deze wedstrijd is bedoeld voor alle (toneel)schrijvers en dichters die nog niet eerder een boek of een toneelstuk hebben gepubliceerd bij een uitgeverij. Er zijn twee Debutantenprijzen te winnen: de vakjuryprijs en de publieksprijs. Deze prijzen worden uitgereikt tijdens het Debutantenbal. Groot feest, veel schrijvers. Er kan geschreven worden in de categorieën: fictie, non-fictie, poetry slam en toneel. De vakjury staat onder voorzitterschap van Thomas Verbogt.

Deadline: 30 december 2018
Winnen: Editio manusscriptbegeleiding, publicatie Editio magazine, publicatie DW B
Meer informatie: https://mijn.editio.nl/schrijfwedstrijd/

60 jaar schip in 60 verhalen

Het team van het ss Rotterdam hoort dagelijks de meest bijzondere verhalen van zowel bezoekers als de vrijwilligers op het schip. Ter ere van het 60-jarig jubileum van het ss Rotterdam zijn ze op zoek naar al deze verhalen! Heb jij een herinnering aan het ss Rotterdam? Of ken je iemand – een vriend, oma of buurman – die echt zijn of haar verhaal moet opschrijven? Laat deze verhalenactie dan zeker niet voorbij gaan!

Deadline: 31 december 2018
Winnen: Overnachting en dinerarrangement voor 2 personen
Meer informatie:
https://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/144358

Uitgeven