Start » Schrijfwedstrijd » Doe mee aan de Harland Award Verhalenwedstrijd

Doe mee aan de Harland Award Verhalenwedstrijd

Wie: Harland Awards

De Harland Award Verhalenwedstrijd is een jaarlijkse bekroning van de beste korte verhalen in de fantastische genres. Dat wil zeggen: fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme in brede zin.

Deelname
Om mee te doen schrijf je een verhaal van maximaal 7.500 woorden in het Nederlands dat valt onder een van bovenstaande genres. Tip: naast kwaliteit let de jury ook op de originaliteit van het verhaal en de manier waarop het fantastische element is verwerkt.

Je kunt met maximaal twee verhalen deelnemen; deelnamekosten zijn € 10 per verhaal. De inzendtermijn is van 1 oktober tot 1 november 2018.

Prijzen
De winnaar van de Harland Award Verhalenwedstrijd wordt bekendgemaakt op de Dag van het Fantastische Boek. De precieze datum is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk in april zijn.

De hoofdprijs bedraagt € 1.000 en er zijn een tweede en derde prijs van respectievelijk € 300 en € 100. Extra prijzen zijn de Debutantenprijs en de Fenixprijs, elk van € 50. De Debutantenprijs gaat naar de hoogst eindigende deelnemer die nog niet eerder aan de wedstrijd heeft meegedaan, en de Fenixprijs naar de deelnemer met de hoogste stijging op de ranglijst ten opzichte van vorig jaar.

Voor veel deelnemers is het juryrapport een belangrijke reden om mee te doen. De jury levert feedback op alle deelnemende verhalen en hoopt zo om Nederlandstalige schrijvers in de verbeeldingsliteratuur te helpen hun schrijven te blijven verbeteren.

Deadline: 1 november 2018
Winnen: € 1000
Meer informatie: https://www.harlandawards.eu/home/over/

  • Uitgeven in eigen beheer wordt steeds volwassener: een overzicht van succesvolle en inspirerende zelf uitgegeven boeken en de auteurs die ze schreven
  • Schrijven vanuit je hart. Michelle Shanti legt uit hoe je dat doet – en geeft je oefeningen
  • Kathy Mathys geeft tips voor het schrijven voor young adults
  • Ruimte voor schrijven: je hebt ruimte nodig om jezelf te ontwikkelen. Hoe zorg je dat je die ruimte ook hebt?
  • Als schrijver op het podium staan, hoe doe je dat?
  • Nieuwe series: Het schrijfproces en fantasy.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 24 september 16:00 u. een abonnement!

WORD ABONNEE
Schrijven

Ontvang de gratis nieuwsbrief boordevol tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!