Image

Bron Pixabay

De beste apps als je een boek wilt gaan schrijven

apps telefoonTechnologie en schrijven: de ene schrijver gruwelt ervan, de andere maakt optimaal gebruik van alle voordelen die digitale snufjes de creatieveling te bieden hebben. Er bestaan verschillende apps die je kunnen helpen bij je schrijfwerk – bijvoorbeeld om de creatieve stroom op gang te brengen of om structuur aan te brengen. Wij tippen er een paar.

Writer Unblocked

Systeem: Android
Kosten: gratis

Een writer’s block: vroeg of laat worden we er allemaal weleens mee geconfronteerd. Zit je inspiratieloos naar je papier te staren, of heb je al veel te lang niks meer geschreven? Writer Unblocked is een Engelstalige app die je willekeurige, meestal korte schrijfopdrachtjes geeft. Met deze opdrachten kun je je creativiteit aanwakkeren en die vervelende writer’s block doorbreken.

Storyform

Systeem: iOS
Kosten: €0,99

Storyform is een handige app om een verhaal op gang te krijgen. De app mixt verschillende elementen voor je: karaktereigenschappen, beroepen voor je personage, locaties, items en thema’s. Alles wat je nodig hebt om een verhaal te maken, krijg je aangereikt. Aan jou de taak om alles aan elkaar te schrijven.

Novelist

Systeem: Android
Kosten: gratis

Novelist is een gebruiksvriendelijke app die je stapje voor stapje helpt je boek op te bouwen. Structuur aanbrengen is daarvoor een belangrijk sleutelwoord. Door je verhaal op te delen in thema’s, gebeurtenissen, hoofdstukken, scènes, personages, locaties en attributen werkt je zo naar een compleet boek toe. De app biedt ook een duwtje in de rug door een dagelijks schrijfdoel in te stellen.

Character Storyplanner

Systeem: Android
Kosten: gratis

Met deze app kun je overzicht brengen in één van de moeilijkste dingen van het schrijven: je personages. Je kan personages maken, groeperen en verbinden, maar je kan ook ontzettend veel eigenschappen toekennen aan je personage. Wat zijn de talenten van je personage, zijn slechte eigenschappen, zijn vaardigheden, zijn doelen en karaktereigenschappen?

Vind je het lastig om met een telefoon in tablet in je handen creatief en productief te schrijven? Schaf een inspirerend telefoonhoesje aan, verwijder afleidende apps van je telefoon, zet je internet uit en zet eventueel muziek op. Zo heb je minimale afleiding en wordt jouw apparaat voor eventjes een creatieve oase.