3 onmisbare apps die je helpen met je Sinterklaasgedicht

Een Sinterklaasgedicht maken dat leuk en persoonlijk is en óók nog rijmt is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig digitale hulpmiddelen die uitkomst bieden, ook als je geen kant-en-klaar Sinterklaasgedicht wilt. Deze 3 apps kunnen je helpen bij het schrijven van je gedicht.


Groot Nederlands Rijmwoordenboek

Prijs: 0,99
Voor: iOS

Het Groot Nederlands Rijmwoordenboek is één van de meest uitgebreide rijmwoordengenerators. Met meer dan 290.000 woorden, waaronder merknamen, BN’ers en afkortingen, is het een eitje om een gedicht mooi rijmend te maken. Je betaalt wel 99 cent voor deze app, maar zeker als je vaker gedichten wilt schrijven is dit de investering wel waard.

Download Groot Nederlands Rijmwoordenboek in iTunes.
 

Mick’s Rijmwoordenboek

Prijs: 0,61

Voor: Android

Mick’s Rijmwoordenboek is op internet één van de meest gebruikte rijmwoordengenerators. In vergelijking met veel andere rijmapps let deze niet alleen op de laatste lettergrepen, maar ook op de klanken van woorden. Daardoor heb je meer mogelijkheden. De app is ook offline te gebruiken, dus mocht de server van Mick’s Rijmwoordenboek crashen door de Sinterklaasdrukte, is je app nog gewoon bruikbaar.


Download Mick’s Rijmwoordenboek in de Play Store
 

Rijmwoordenboek van Gedichten.nl

Prijs: Gratis
Voor: Android

Dit rijmwoordenboek is vrij simpel, maar daardoor wel makkelijk in gebruik. Deze Android-app geeft niet alleen rijmwoorden, maar doet ook suggesties voor gerelateerde worden. Als je bijvoorbeeld niet tevreden bent met de rijmmogelijkheden op jouw gekozen woord, kun je makkelijk  een ander woord kiezen dat erop lijkt. Voor een gratis app is dit rijmwoordenboek erg compleet en gebruiksvriendelijk.

Download Rijmwoordenboek van Gedichten.nl in de Play Store.