Image

Photo by rawpixel on Unsplash

De 5 leukste schrijfwedstrijden van september en oktober

Aan schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in september en oktober op een rijtje gezet.

Volzin-schrijfwedstrijd: 'Kunst & religie: hemels of hels?'

Het maandblad voor religie en samenleving, Volzin, organiseert een schrijfwedstrijd. Het thema luidt 'Kunst & religie: hemels of hels?'. De organisatoren zijn benieuwd naar de manier waarop mensen kunst beleven in vergelijking tot religie. Vervangt kunst religie als manier om het leven zin te geven? Of is het een waardevolle aanvulling? Schrijf je bespiegelingen over dit thema op in een prikkelend essay van maximaal 1600 woorden en ding mee naar de eerste prijs.

Deadline: 3 september 2018
Winnen: Drie geldprijzen van resp. 500, 300 en 200 euro. Plus publicatie in Volzin.
Meer informatie: http://www.volzin.nu/

Scriptplus Schrijfwedstrijd

Heb jij een goed idee voor een prachtig kinderverhaal over vriendschap? Doe dan mee met de Scriptplus Schrijfwedstrijd! Scriptplus werkt samen met de schrijfschool van Amsterdam en uitgeverij Lemniscaat om deze schrijfwedstrijd te organiseren. De reden om over vriendschap te schrijven is omdat dit ook het thema van de Kinderboekenweek 2018 is.

De opdracht is om een verhaal tussen de 2000 en 5000 woorden te schrijven, dat over de vriendschap gaat van kinderen tussen de 10 en 15 jaar. Je mag maximaal één verhaal per persoon inzenden. Daarnaast mag je nog niet eerder een boek gepubliceerd hebben.

Deadline: 10 september 2018
Winnen: een gesprek op uitgeverij Lemniscaat over jouw winnende verhaal
Meer informatiehttps://www.scriptplus.nl/schrijfwedstrijd/

De Schrijverspodiumprijs: de dubbele dichtwedstrijd voor iedereen!

Het Schrijverspodium zorgt met deze wedstrijd voor een podium voor alle dichters. In deze openbare dichtwedstrijd zijn zowel beginnende als ervaren schrijvers welkom. In totaal vallen er zes gedichten in de prijzen; drie gedichten worden door de deelnemers zelf gekozen en de andere drie door de redactie van deze wedstrijd. Voor beide winnaarscategorieën is de prijs een geldbedrag van €100,-, €50,- en €25,- voor de eerste, tweede en derde plek. Naast gedichten schrijven mag je ook gedichten beoordelen voor de top drie die gekozen wordt door de deelnemers.

Er gelden enkele voorwaarden bij deze wedstrijd. Zo mag je maximaal drie gedichten inzenden, en geldt er een inschrijfbedrag van drie euro per gedicht. De gedichten die ingezonden worden mogen nog niet eerder een prijs gewonnen hebben, of door een uitgever gepubliceerd zijn.

Deadline: 11 september 2018
Winnen: De prijzenpot heeft een totale waarde van €350,-
Meer informatiehttps://schrijverspodium.nl

Schrijven Magazine UKV-Schrijfvijfdaagse!

We hebben al een keer eerder een schrijfdaagse gehouden tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Het resultaat was een groot succes, dus dit keer verlengen we het met nóg een dag: De Schrijfvijfdaagse! Tijdens de Week van het Schrijven (9 tot 16 september) mogen leden van de Facebook-groep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen niet één, maar 5 UKV’s (Ultrakorte Verhalen) schrijven en plaatsen in de groep. Dat betekent dat je van 10 tot en met 14 september 5 verhalen van maximaal 99 woorden mag plaatsen. Dat wordt dus veel en snel schrijven! Maar deze noeste arbeid is niet voor niks. De beste drie UKV’s winnen een schrijfboek, en we verloten drie kaarten voor de Schrijven Magazine Schrijfdag op zondag 16 september. Daarom maken we de winnaars bekend op vrijdagavond 14 september. Mocht je helaas niet naar de Schrijfdag kunnen komen, dan mag je je prijs gerust aan een (schrijf)vriend geven.

Let op: Zet bovenaan je verhaal, naast de titel, de kop SCHRIJFVIJDAAGSE zodat we weten dat je meedoet aan de uitdaging.

Deadline: 14 september 2017
Winnen: Kaarten schrijfdag & een schrijfboek
Meer informatiehttps://www.facebook.com/groups/SchrijvenMagazineUltrakorteVerhalen/

Schrijverspunt Sprookjes schrijfwedstrijd

Dol op sprookjes schrijven? Schrijverspunt organiseert de Sprookjes schrijfwedstrijd, waar je jouw talent om sprookjes voor kinderen te schrijven kunt laten zien. De doelgroep voor deze verhaaltjes zijn kinderen van vijf tot tien jaar, ongeveer. Als Schrijverspunt genoeg kwalitatieve inzendingen ontvangt, wordt een bundel uitgegeven van de beste sprookjes.

Om mee te doen aan deze wedstrijd moet je inloggen op Schrijverspunt (registreren is gratis), en je sprookje online plaatsen. Dit verhaal mag maximaal 750 woorden tellen, en nog niet eerder gepubliceerd zijn (zowel niet op het internet, als in gedrukte media). Je mag slechts één verhaal inzenden. Een pseudoniem gebruiken is toegestaan.

Deadline: 14 oktober 2018
Winnen: Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste sprookjes. Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. 
Meer informatie: https://www.schrijverspunt.nl/sprookjes-wedstrijd/sprookjes-schrijfwedstrijd