Afbeelding

Beeld Pexels

Leer in 4 lessen gedichten schrijven

Leer in 4 lessen gedichten te schrijven.Poëzie is de oudste vorm om verhalen te vertellen en wordt tot de dag van vandaag nog steeds gedaan. In deze cursus van de Schrijven Online-academie leer je in 4 lessen de mooiste gedichten te schrijven.

In elke les wordt theorie afgewisseld met schrijfoefeningen. De lessen worden afgesloten met een eindopdracht. Ook krijg je aan het einde van de cursus een uitgebreid rapport over jouw sterke en zwakke eigenschappen als schrijver en krijg je tips om zelf aan de slag te gaan.

In de lessen ga je experimenteren met vrije en rijmende verzen. Ook maak je kennis met het technische aspect van beide soorten poëzie. Maar je begint natuurlijk met de vraag ‘Wat is een gedicht?’. Daarnaast leer je hoe je op verschillende manieren tot schrijven komt met als eindresultaat een aantal zelfgeschreven gedichten.

In de eerste les wordt de vraag ‘Wat is poëzie?’ en het begrip ‘beeldgebruik’ behandeld. In de tweede les gaat het over regelafbreking, strofeverdeling en meerduidigheid. In de laatste lessen draait het om klank, ritme, woordkeuze en taal.

De cursus wordt door de schrijfdocente Wilma van den Akker gegeven. Zij noemt zichzelf Mevrouw SchrijfTaal. Naast dat ze zelf schrijft, geeft ze schrijfcursussen en workshops. Ook online begeleidt ze schrijvers en dichters.

Prijs van de cursus: €109,- (€90,- als lid van Schrijven Online Plus).

Techniek

Service